7 gouden tips om je laminaat in topvorm te houden

Met Quick-Steps laminaat van topkwaliteit in huis kan je op beide oren slapen. Onze laminaatvloeren hebben een krasbestendige toplaag. En met een garantie tot 25 jaar ben je al gauw een kwarteeuw gerust. Hoe het nog beter kan? Met deze zeven tips verzeker je je laminaat van een gouden toekomst.

7 ways to keep your laminate in shape

Gebruik bescherming …

Maakt etenstijd jouw huisgenoten zo enthousiast dat ze hun stoel wild achteruit trekken? Met beschermviltjes of kunststof glijders onderaan de poten van je meubels vermijd je krassen in het laminaat.

… of je spierkracht

Dat je een tafel vol lekkernijen meteen wil veroveren, is begrijpelijk. Maar blijf hoffelijk en hef je stoel op, zoals het hoort. Wil je een groter meubelstuk verplaatsen, roep dan de hulp in van extra spierballen.

Hou het netjes

Kwam de inhoud van een glas of fles op de grond terecht? Wees lief voor je laminaat en veeg het gemorste goedje zo snel mogelijk op.

Leg tapijtjes op de juiste plek

Drukbezochte doorgangen bescherm je makkelijk tegen slijtage met een strategisch geplaatst tapijt. Het is ook de ideale oplossing om te vermijden dat zware meubels hun sporen nalaten op je laminaat. Extra tip: vermijd pijnlijke glijpartijen met een antislipmat of -strip onderaan.

Heet gasten welkom

Met een deurmat toon je hoe welkom je gasten zijn, maar komt vuil niet zomaar terecht op je laminaat.

Let op de luchtvochtigheid

De juiste luchtvochtigheid, tussen 35 en 65 %, zorgt ervoor dat je laminaat niet uitzet of krimpt. Een hygrometer houdt het voor je in de gaten.

Hou ze kort

Heb je dieren in huis? Hou hun nagels kort, zodat ze geen krassen achterlaten op je mooie laminaat.
Ben je met deze tips in het achterhoofd helemaal gewonnen voor laminaat? Kies dan de vloer van je dromen met onze Floor Advisor.

Top