Laminaat met esdoornlook: roomwit, natuurlijke charme

De typische roomwitte patronen van esdoornhout voegen een frisse en natuurlijke toets toe aan eender welke kamer of interieur.De esdoorn

Als je er even bij stilstaat, merk je dat esdoornhout alomtegenwoordig is. Hoewel de meeste varianten van deze boom enkel in Azië voorkomen, vind je in het hele noordelijk halfrond esdoorns terug. En dan heb je ook nog eens het esdoornblad op de Canadese vlag, de overheerlijke esdoornsiroop en de vele muziekinstrumenten die uit hout van de esdoorn vervaardigd worden.

Van bowlingbaan tot woonkamer

De stevigheid en hardheid van esdoornhout maken het uiterst geschikt voor snelle bowlingbanen. Maar die functionaliteit is slechts een begin. Ook in het arsenaal van interieurprofessionals heeft deze houtsoort een speciaal plaatsje veroverd. Een herkenbaar, licht en roomkleurige kleurenpalet doet het dan ook goed in tal van interieurstijlen.


Esdoornlaminaat

Massieve houten vloerplanken zijn helaas vaak zeer prijzig. Daarnaast neemt de plaatsing van een traditionele hardhouten vloer veel tijd in beslag. Gelukkig is er een alternatief dat je de charme en stijl van een klassieke essen vloer biedt, maar met een veel zachter prijskaartje.

Met de Classic- en Creo-laminaatvloeren van Quick-Step zit je gebeiteld. Je kiest voor het gebruiksgemak en de eenvoudige installatie van een laminaatvloer, maar krijgt er de romige look van echt esdoornhout bovenop. Bovendien geeft een vloer met karakteristieke lichte tinten een gevoel van openheid aan iedere ruimte. Het resultaat is een luchtig geheel, waarin je mooiste interieurelementen – designmeubels, een accentmuur … – ten volle tot hun recht komen.

Top