Zo plaats je je Quick-Step laminaatvloer

Een Quick-Step vloer plaatsen is kinderspel, dankzij de bejubelde, gepatenteerde Uniclic en Uniclic Multifit kliksystemen. Beide systemen zijn zeer gebruiksvriendelijk, gaan veel sneller en zijn steviger dan concurrerende systemen. Het maakt de plaatsing van je nieuwe vloer echt makkelijk, zelfs in de kleinste hoekjes van de kamer of onder een deur.

Methode 1: wentel en klik

Klik de panelen gewoon langs de lange en de korte kant van de plank in elkaar.

Methode 2: horizontaal invoegen

Ideaal voor moeilijke hoekjes. Anders dan de meeste andere vloeren kun je Quick-Step planken ook horizontaal in elkaar voegen. Dit is van groot belang bij het plaatsen van de laatste rij panelen of op plaatsen waar wentelen moeilijk of onmogelijk is - onder deurlijsten of verwarmingselementen, bijvoorbeeld.

Methode 3: schuif en klik

Klik het paneel aan de lange kant op zijn plaats, schuif de korte kant van de plank tegen het vorige paneel en druk neer. Deze methode is speciaal ontwikkeld voor en alleen beschikbaar met het Quick-Step Exquisa gamma.


Quick-Step Plaatsingsset

De Quick-Step Plaatsingsset bevat alles wat je nodig hebt om je vloer snel te plaatsen zonder hem te beschadigen.

  • een stootblok; 
  • regelbare afstandsblokjes (zodat je de juiste uitzettingsvoegen krijgt); 
  • een metalen trekijzer 

Er is ook een Plaatsingsset beschikbaar met een stapsgewijze installatie-DVD.

Quick-Step handzaag

Met dit superhandige zaagje van Quick-Step kun je houten deurlijsten correct afzagen, zodat je nieuwe vloer er perfect onder past. Het heeft een verstelbare ergonomische handgreep en het zaagblad is gemaakt van kwaliteitsstaal.


Quick-Step Seal & Click

Quick-Step Seal & Click is speciaal ontwikkeld als langdurige bescherming voor Quick-Step Lagune laminaatvloeren tegen vocht bij een plaatsing in de badkamer. Het is elastisch, transparant, kleeft niet en geeft een optimale bescherming tegen water.


Quick-Step Kit

Op plaatsen waar plinten of profielen niet geplaatst kunnen worden, biedt de elastische pasta op basis van acryl de oplossing. Hij is beschikbaar in een kleur die bij je vloer past. Vraag in je verkooppunt om advies.


Quick-Step zelfklevend laminaat

Met deze laminaatstickers kun je zijranden van een trap, plinten en profielen keurig afwerken. Een onberispelijke afwerking van je vloer.Quick-Step rozetten

Om verwarmingselementen en leidingen in harmonie met je vloer af te werken. De rozetten zijn geschikt voor verschillende diameters - 15 mm of 22 mm. Controleer je diameter en werk af met een rozet dat bij je vloer past.


Quick-Step deurmat

Quick-Step heeft een deurmat die keurig in je hal past. De borstelende zones voorkomen dat zand en vuil je huis binnendringen. Bovendien zorgt de mat ervoor dat natte voetsporen geen kans krijgen in je hal. De deurmat past naadloos in een sterk aluminium frame dat in het laminaat verzonken ligt. Ze is gemakkelijk te plaatsen en schoon te houden. Een heel elegante en praktische oplossing.


Bekijk de video

Zie zelf hoe makkelijk je een Quick-Step vloer kunt plaatsen.Plaatsingsinstructies downloaden

Top