Dit zijn de top trends voor 2013

Jaar na jaar houden wij de nieuwste trends in het interieurontwerp aandachtig in de gaten. Dit zijn enkele toptrends voor 2013.

Kleurentrends

Bij de kleuren is er geen duidelijke trend. Het kleurenpalet op de catwalk is heel gevarieerd en hetzelfde kan van de wereld van de woninginterieurs worden gezegd. Pastels, felle of fluorescerende kleuren, jij kiest.

Zwart en wit

Zwart en wit blijven alomtegenwoordig, hoewel wit minder populair wordt. De lichtere kleuren beginnen het wit te vervangen en worden nu 'het nieuwe wit' genoemd. Lichte, neutrale kleuren zijn tijdloos en scheppen in combinatie met dessins en structuren een fascinerend geheel.

Grijs

Grijs is een vaste waarde. Vooral de warme grijstinten met een vleugje bruin (het zogenaamde 'greige') doet het goed in de woninginterieurs.

Warm bruin

Warm en donkerbruin zijn in. Dit is een van de sterkste trends op de recente internationale meubelbeurzen.

Pastelkleuren

De revival van retro en vintage heeft tot een comeback van de pastelkleuren geleid. In combinatie met warm bruin of het nieuwe grijs komen pastels prachtig tot hun recht.

Fel en fluorescerend

Felle en fluorescerende kleuren zijn als positieve toets in de opkomst. Voorlopig worden ze nog altijd vooral als detail- en accessoirekleuren gebruikt. 

Ontdek deze trendy vloeren
Vind deze trendy vloeren snel met onze tool Vind je vloer.


De teruggewonnen look

De moderne consument zoekt authenticiteit, het verhaal achter het product. Perfectie moet een stapje terug zetten. De 'teruggewonnen look', dus de aanblik van door de tijd verweerde, hergebruikte materialen, combineert dit authentieke, rauwe gevoel met hedendaagse invloeden. De 'teruggewonnen' trend verschijnt in verschillende looks:

  Interieurtrends 2013: teruggewonnen

Oorspronkelijk teruggewonnen

Het hergebruik van authentieke vloeren en meubels blijft heel populair. Oude, verweerde stukken met veel persoonlijkheid vertellen hun eigen verhaal. Wormgaatjes, barstjes, kleine spijkergaatjes… worden niet als gebreken beschouwd. Deze ogenschijnlijke 'foutjes' onderscheiden de vloer en geven de kamer een sterke authentieke charme.

Interieurtrends 2013: patina

Patina

Meubels en accessoires worden vaak met een patina behandeld om ze een landelijke aanblik te geven. Het patina verzacht het effect van de knopen en barstjes. Het verzacht het ruwe uitzicht van de oorspronkelijke teruggewonnen vloer en geeft hem een zachtere, romantische aanblik.Geverfd, afgebladderd

In de woning van vandaag wint een geverfde, afgebladderde look aan populariteit. Oude planken, lang geleden geverfd om ze een tweede leven te geven, beginnen hier en daar af te bladderen. De combinatie van de witte verf met de weer subtiel zichtbaar geworden houtnerf, geeft een authentiek teruggewonnen en romantisch gevoel.

Interieurtrends 2013: zaagsneden


Zaagsneden

'Zaagsneden' zullen in de mode blijven. Het patroon van de zaagsneden gaat terug naar door de tijd verweerde planken die met een kettingzaag werden gezaagd. De onregelmatige sneden, het gevoel van de vibratie van de zaag, scheppen een authentieke, ambachtelijke look. Het willekeurige effect van de zaagsneden geeft een mooi evenwichtig, zonder overweldigend te zijn. 

Ontdek deze authentieke vloeren
Vind deze vloeren snel met onze tool Vind je vloer.


Eik

Interior trends 2013: oak

Eik zal in de volgende jaren een van de populairste houtsoorten zijn. Aan de ene kant blijven de klassieke eikdessins in trek. Aan de andere kant wordt een aantal teruggewonnen eikdessins gelanceerd, als antwoord op de sterke trend naar een verweerde look, met barstjes, zaagsneden en spijkergaatjes, of in een zachtere versie met een patina of afgebladderde verf.

Ontdek deze eiken vloeren
Vind deze eiken vloeren snel met onze tool Vind je vloer.

Top