Inspirerende interieurtrends voor 2014: terug naar de bron

Trends hoeven niet altijd nieuw te zijn. Momenteel pronkt retrodesign op tal van beurzen en exposities. Quick-Step geeft je enkele tips en tricks om van iets ouds iets nieuws te maken voor je interieur.

Teruggewonnen hout

Wie voor een authentiek, charmant interieur kiest, vindt in de Variano-collectie van Quick-Step tal van eikenhouten parketvloeren met de look van gerenoveerd, teruggewonnen hout. Dat vloeren in teruggewonnen hout erg populair blijven, hoeft niet te verbazen. Door hout van oude vloeren of meubelstukken te hergebruiken, creëer je niet alleen unieke, maar bovendien ook milieuvriendelijke designs.

Vandaag is rood

Designers breken volledig met de recente kleurentrends en gebruiken steeds vaker warme tinten – zoals bruin en donkergrijs –, vintagepastellen en een occasioneel streepje jaren ’80-fluo. Zelfs rood duikt op in heel wat interieurs. In de Parket-, Laminaat- en Livyn luxe vinylcollecties van Quick-Step ontdek je tal van exotische, rode houtsoorten zoals jatoba, merbau, wengé en kerselaar.

Een verweerde finish

Van een klassieke tot een rustieke of zelfs teruggewonnen look: met de juiste vloerfinish ziet je interieur er tijdloos uit. Geborstelde oppervlakken met kleine inkepingen of zichtbare zaagsneden benadrukken de natuurlijke charme van houten planken. Of wat dacht je van keramische tegels in combinatie met een teruggewonnen houtdesign? Deze klassiek, authentieke look ontdek je in de Exquisa-collectie van Quick-Step.

Bang om ouderwets over te komen? Maak je geen zorgen: wat voor de ene pure nostalgie is, is voor de andere hip en trendy.

Top