Internationale dag van personen met een handicap: hoe vloeren het verschil maken

3 december is de internationale dag van personen met een handicap. Vandaag roepen de Verenigde Naties op tot gelijke kansen voor mensen met beperkte mobiliteit. Ook Quick-Step draagt zijn steentje bij.


Quick-Step flooring, perfect for people with disabilities

Barrières doorbreken

Extra leuningen, bredere deuren, hellende looppaden in plaats van trappen … Er zijn tal van manieren om een gebouw toegankelijker te maken voor personen met beperkte mobiliteit. Ook vloeren kunnen het verschil maken. Een stabiel, comfortabel vloeroppervlak – één dat niet snel glad wordt of verslijt – biedt extra steun voor wie een wandelstok, rolstoel, looprek of rollator nodig heeft.

Op het werk

Dit jaar focust de VN op één vraagstuk in het bijzonder: hoe creëer je een toegankelijke werkomgeving en welke rol speelt technologie daarbij? Op kantoor biedt laminaat een antwoord op de nood aan stabiliteit bij mensen met een handicap. Beschermende toplagen, zoals de Scratch Guard, laten een vloer bovendien langer meegaan en voorkomen krassen door het gebruik van rolstoelen of wandelstokken.


Thuis

Ook thuis biedt laminaat tal van voordelen. Zo passen laminaatvloeren niet alleen bij elke interieurstijl, ze zijn ook makkelijk te installeren en erg duurzaam. Perfect voor mensen die op zoek zijn naar veilig en blijvend comfort.

Ontdek meer over vloeroplossingen voor personen met beperkte mobiliteit.

Top