Terug van nooit weggeweest: Batibouw 2014 en de comeback van hout

Van donderdag 20 februari tot en met zondag 2 maart 2014 kan je in Brussels Expo voor de 55e keer op Batibouw terecht. De bouw-, renovatie- en woonbeurs van organisator Fisa focust dit jaar, naast betaalbaar en energieneutraal wonen, op de niet te stuiten opmars van hout als bouwmateriaal.

Kom ons bezoeken in Hall 6 - stand 219!


Van meubel- tot bouwmateriaal

Dat hout een centrale plaats op Batibouw verovert, hoeft niet te verbazen. De toepassingen ervan zijn eindeloos. “Van Belgen zegt men wel eens dat ze met een baksteen in de maag worden geboren, maar houtskelet- en houtmassiefbouw nemen almaar toe in populariteit”, klikt het bij Fisa. “Daarom kozen we hout als één van de speerpunten van Batibouw 2014.”

Lust naar authenticiteit

Naast veelzijdigheid is ook authenticiteit een niet te ontkennen meerwaarde van hout als bouwmateriaal. “Hout leeft en het creëert een warme sfeer”, legt de organisator uit. “In deze digitale tijden gaat iedereen op zoek naar iets echts en tastbaars. Het ambachtelijke, authentieke karakter van hout past perfect binnen deze tendens.”

Laat je inspireren

De 55e editie van Batibouw staat garant voor een flinke dosis inspirerend hout. Barst je na je bezoek van de ideeën? Doorblader dan zeker eens de vloerencollecties van Quick-Step. Via de Floor Advisor ontdek je meteen het authentieke effect van hout op je eigen interieur.


Top