5 tips om je vloer in topconditie te houden!

Voorkomen is beter dan genezen, en dat geldt zeker ook voor het onderhoud van je Quick- Step-vloer. We geven je daarom graag enkele tips die ervoor zullen zorgen dat je vloer in topconditie blijft. 

Tip 1: Zorg voor een correcte plaatsing

Alles begint bij een correcte plaatsing. Indien sommige planken niet goed aansluiten op elkaar, of verkeerd bevestigd worden, zal er gemakkelijk stof of ander vuil tussen de planken terecht kunnen komen. Het zorgt er bovendien voor dat je mooi ogende vloer schade lijdt. En dat is iets wat je te allen tijde wilvermijden, toch?

Ontdek onze tools voor een perfecte plaatsing en afwerking bij laminaat, parket of vinyl.


Tip 2: Wees voorzichtig bij het verplaatsen van meubels

Het komt wel eens voor dat meubels verplaatst moeten worden. Uiteraard dien je dan goed op te passen voor je mooie vloer. We raden je aan om, indien mogelijk, de meubels zo veel mogelijk op te tillen in plaats van te verschuiven.

 Zijn de meubels te zwaar om zomaar op te tillen? Zorg er dan voor dat je iets onder het meubelstuk plaatst vooraleer je het verschuift. Dit kan bijvoorbeeld een mat of een doek zijn. Mocht je er nog niet aan gedacht hebben, plaats dan best ook beschermingsviltjes onderaan je stoelen en tafels. Zo voorkom je heel wat ellende.

“Onze vloeren zijn krasbestendig. Dat betekent dat ze over een ‘Scratch Guard’ beschikken die garandeert dat je nog lang van je vloer zal kunnen genieten.”

Tip 3: Wees spaarzaam met water tijdens het schoonmaken

Je vloer heeft op zich geen speciaal onderhoud nodig. Overdrijf ook zeker niet met water. Om je vloer hij schoon te houdenvolstaat een licht vochtige dweil of microvezeldoek. 


Tip 4: Zorg voor voldoende verluchting

Schimmels, bacteriën,... zijn dol op vochtige plaatsen. Door voldoende te verluchten geef je hen de kans niet om zich te ontwikkelen. Voornamelijk in de badkamer en de keuken, daar dit plaatsen zijn waar onze vloeren vaak in aanraking komen met water, is een goede ventilatie van groot belang. Zet ook af en toe eens een raam of deur open. Je vloer zal je dankbaar zijn!

Tip 5: Hou het vuil zoveel mogelijk buiten

Je zou ervan versteld staan hoeveel vuil er ongewild naar binnen wordt gedragen door jezelf, je kinderen, je huisdieren,... Je plaatst dus best een mat daar waar iedereen naar buiten en binnen gaat. Voorkomen is gewoon beter dan genezen! 

Top