5 weetjes voor een propere kamer

Het nieuwe academiejaar is weer volop aan de gang. De collegezalen zitten weer vol, de uitgangsbuurten zijn lekker druk en de meeste studentenkamers liggen er nog netjes bij. Of toch niet?
Wij verzamelden vijf praktische tips om je (studenten)kamer ordelijk en proper te houden…


1: Leg je kleren elke avond netjes weg

Het is verleidelijk om net voor het slapengaan je kleren op een stoel of zelfs op de grond te gooien. Nochtans spaar je veel meer tijd uit door je kleren onmiddellijk op te vouwen en in de kast te leggen. Zo hoeft je op ‘wasdag’ niet heel je kamer binnenstebuiten te keren om de vuile was te vinden. Ook zal je bij een onverwachts bezoek je niet hoeven te schamen voor die vuile kousen op de vloer.

2: Je bed is een plek om tot rust te komen

Kussens zijn een leuke en mooie decoratie, maar overdrijf niet. Beperk het aantal kussens en extra dekentjes tot een minimum, zo is je bed ook sneller opgemaakt.

3: Laat de afwas niet staan

Akkoord. Het leven is meer dan afwassen alleen. Maar toch laat je de vaak beter niet te lang staan. Het maakt het alleen nog maar moeilijker om er effectief aan te beginnen. Misschien kan je zelfs een beurtrol invoeren zodat de afwas elke dag wordt gedaan.4: Geef alles een plaats

Kleine zaken hebben vaak een grote impact. Zo plaats je best je schoenen onmiddellijk in het schoenrek of in de kast. Opgeruimd staat netjes. Creëer voor jezelf een schema waarin je de wekelijkse taken verdeelt.

5: Vergeet de vloer niet

Het spreekt voor zich dat ook je vloer de nodige aandacht verdient. Heb je een laminaat of PVC-vloer, dan volstaat regelmatig schoonmaken met een droge of vochtige microvezeldoek of dweil. Leer hier meer over hoe je laminaat en vinyl te onderhouden.

Gerelateerde Stories
26-10-2015
14-10-2015
29-1-2015
Top