Een interieur één met de natuur: zo doe je het

Puur natuur scoort vandaag op vele vlakken, ook in het interieur. De ‘nude & neutral’ trend herken je meteen door het gebruik van zachte, aardse kleuren en herkenbare, onbewerkte materialen. Simpel en sober staat hoog aangeschreven. Wij geven je alvast enkele tips om helemaal mee te zijn met deze trend.Kies voor echt hout

Natuurlijke materialen zijn helemaal in. Een houten vloer mag er weer echt uitzien als ruw en onbehandeld hout. Imperfecties hoeven niet weggestopt te worden maar zorgen voor extra charme. De vloer heeft bij voorkeur een matte uitstraling, net zoals hout dat je in de natuur terugvindt. Daarom ontwikkelden we een extra matte lakafwerking voor enkele van onze parketvloeren. De Quick-Step parketcollecties Variano en Palazzo passen volledig binnen deze trend en zorgen voor een warme sfeer in huis, zonder in te boeten aan duurzaamheid en kwaliteit.

Combineer & varieer in kleur

Met de nude & neutral trend kies je voor kleuren die teruggaan naar het aardse en het zachte. Natuurlijk en neutraal wil echter niet zeggen dat je alles wit moet schilderen. Integendeel, verschillende kleurtinten combineren zal rust en ruimte brengen in je interieur. 


Maak het niet té strak

In hedendaagse interieurs zien we vaak hergebruikte materialen en producten opduiken. Enerzijds om hun duurzaamheid maar anderzijds ook omwille van de charme en het tikkeltje nonchalance. Een patchwork van hout op de vloer past helemaal in dat verhaal: plankjes in verschillende breedtes, lengtes en afwerkingen ... 

De Variano-collectie van Quick-Step brengt verschillende puur-eigenschappen samen in één makkelijk te installeren plank. Ruwe en effen plankjes van verschillende afmetingen werden zorgvuldig samengesteld om een uniek, nonchalant geheel te creëren. Zo combineren we de  authenticiteit van een oude plankenvloer met het installatiegemak van Quick-Step. 

Zoek je nog meer inspiratie? Check ons pinterest-bord of experimenteer met de Floor Advisor!

Gerelateerde Stories
21-12-2015
14-10-2015
30-11-2015
Top