Quick-Step en zijn wielerteam in de startblokken voor een succesvolle Tour De France 2015

De wielerhoogmis van het jaar – de Tour de France – passeert op 6 juli in ons Belgenland. Al zeventien jaar lang steunt vloerenspecialist Quick-Step een van de professioneelste wielerteams in het peloton, en dat is dit jaar niet anders. Mogelijke ritwinnaars uit de Quick-Step-ploeg zijn Mark Cavendish, Rigoberto Urán en Tony Martin. Voor hen is alleen het beste goed genoeg voor een perfecte race. En dat geldt ook voor hun favoriete Quick-Step-vloer …

Graag voorop en in het geel, dat is Tony Martin

“Het PVC is zo smooth en klikt vliegensvlug ineen. Ja, ik moet het toegeven: ik heb iets met snelheid!”

De kans is groot dat tijdrijder Tony Martin de eerste etappe van de Tour de France wint dit jaar. Hij kan dan meteen even de befaamde gele trui aantrekken, een van de meest begeerde leiderstruitjes. Geel zou trouwens ook mooi passen in zijn interieur. De kleur heeft een oppeppend effect en dat is voor deze snelheidsduivel een fijne bijkomstigheid. Op de woonbeurs Salone del Mobile in Milaan bleek geel trouwens een van de nieuwe trendkleuren voor het najaar, en de tint zal in 2016 een belangrijke rol spelen in de designwereld. Om een felle kleur te laten werken in je interieur, heb je wel een rustige basis nodig. “Ik hou van warme en felle kleuren en ben dus op zoek naar een vloer die een goede basis legt waarop ik me kan uitleven. De lichte planken Zijde Eik Licht van de Livyn-collectie spraken me meteen aan. Ze brengen warmte, maar vormen wel een rustige basis zodat het geheel niet té druk wordt.” De PVC-vloeren van Quick-Step zijn sterk en kunnen veel hebben, terwijl ze door de matte finish en het vakkundig uitgewerkte dessin er wel bijzonder realistisch uitzien. Bovendien laten de vloeren uit de Livyn-collectie zich snel en makkelijk plaatsen. En dat past als geen ander bij Martin.


Stijlvol wit bij Mark Cavendish

“De vloer is nu een belangrijk onderdeel van ons huis, een plek waar ik volop van het gezinsleven kan genieten zonder altijd Mark Cavendish – de profwielrenner – te moeten zijn.”

Always on top. Mark Cavendish is niet alleen een van de snelste renners, hij is ook consistent. Hij wint niet één keer, maar blijft keer op keer bewijzen dat hij tot de top behoort. Zo is het ook met de kleur wit in het interieur: altijd stijlvol, altijd up-to-date. Dat Cavendish weet wat stijl is, zie je meteen in zijn huis in Toscane. Zijn witte interieur oogt strak en modern, en het Variano-parket van Quick-Step vormt er dé eyecatcher. “Ik doorzocht minstens honderden vloerstalen”, vertelt Cavendish. “Mijn keuze viel uiteindelijk op Eik Geverfd Wit Geolied uit de Variano-collectie, een vloer die perfect past bij mijn hedendaagse interieur waar glas en wit de boventoon voeren.” Het parket sluit bovendien mooi aan bij Marks unieke, eigenzinnige smaak: het bestaat uit verschillende kleinere plankjes met een uitstraling van een verweerde houten vloer. Samengevoegd vormen ze unieke planken die een perfecte basis creëren voor de designmeubels die Cavendish verzamelde in zijn prachtige verblijf in Italië.


De natuur in huis bij Rigoberto Urán

“Als ik train, geniet ik enorm van het uitzicht. Een soort van mentale yoga!”

Wielrenner Rigoberto Urán groeide op in de bergen van Colombia en ontdekte daar op 14-jarige leeftijd zijn wielrentalent. Zijn liefde voor de bergen houdt vandaag nog altijd stand, en tijdens het trainen geniet Urán volop van de uitzichten. Misschien is het die liefde voor de hoge pieken die maakt dat hij ze zo kundig beklimt? De passie voor natuur zie je in elk geval goed terug in het interieur van de Colombiaan. “Als ik thuis ben, is het belangrijk dat ik snel tot rust kom. Het gevoel van natuur in mijn huis heeft dat effect op mij. Daarom koos ik voor het Impressive-laminaat van Quick-Step, dat niet te onderscheiden valt van echt hout en de indruk geeft dat er echte houten planken liggen.” De laminaatvloer is waterbestendig, waardoor je één vloer in het hele huis kunt leggen. “Ik opteerde voor de verschillende planken Playful Impressive Combination. Die speelse combinatie van verschillende tinten doet me denken aan de vrolijke kleuren van mijn moederland Colombia.”

Gerelateerde Stories
9-1-2015
Top