Wist je dat... Een vloer soms ook een tijdscapsule is?

Kranten uit 1921! Stel je voor dat die plots van onder je oude vloer tevoorschijn komen en je zo bijna 100 jaar terug in het verleden wordt gekatapulteerd… Feit is: Als je een oud huis hebt gekocht met een houten vloer, dan is de kans groot dat er ergens onder die planken oude kranten verstopt liggen.


Newspaper under your floor

De geschiedenis van de gevonden geschiedenis.

Er zijn meerdere redenen waarom er vroeger kranten onder een houten vloer werden gelegd. Ten eerste voor de vochtabsorptie, zodat je planken langer intact zouden blijven. Intussen is het trouwens heus niet meer nodig om kranten onder je vloer te leggen. Met de juiste ondervloer voorkom je zo al gemakkelijk vochtproblemen, maar lang geleden was het een van de “trucjes”.

Ontdek hier hoe je vochtproblemen kan voorkomen!
Source: evillghosthunter.com


Newspaper under floors

Altijd een mysterie!

Ook was het vroeger een gewoonte om dit te doen. Omdat het leuk zou zijn voor de toekomstige eigenaar om een blik te hebben op het verleden en te weten wanneer de vloeren juist werd geplaatst. De exacte reden blijft een mysterie, maar het is sowieso wel leuk voor de hedendaagse ontdekkers. In Beekbergen (Gelderland, NL) zijn er eerder dit jaar nog oude verstopte kranten teruggevonden. De oudste krant kwam uit 1930 en het meest recente uit 1945.

Source: dailymail.co.uk


Een 100 jaar oude bron van inspiratie.

George Philippedes kocht een appartement in Sloane Square te Londen en ook hij kwam oude kranten tegen bij het renoveren van het pand. Hij vond er 111 jaar oude exemplaren van de Daily Express onder een van de planken. 

Dit bracht hem op het idee om zijn appartement volledig te renoveren naar de stijl van begin de 20ste eeuw. Het resultaat? Een stijlvol “vintage” appartement met duidelijke Art Deco invloeden.
Source: dailymail.co.uk

Top