5 tips om de perfecte ondervloer te kiezen

How to choose an underlay?

Klaar om een nieuwe laminaatvloer te plaatsen? Heb je al gedacht aan geluidsdemping en egalisatie van de ondergrond? Ga doordacht en duurzaam te werk en start met een degelijke basis voor je laminaatvloer!

Een ondervloer is absoluut noodzakelijk bij het plaatsen van een laminaatvloer. Deze bepaalt in grote mate de uiteindelijke aanblik, de kwaliteit en het comfort van je vloer. Bovendien biedt het gebruik van een ondervloer uitstekende akoestische en thermische isolatie.


Geluidstypes

Met een gepaste ondervloer voorkom je storende geluiden. Enerzijds heb je doorgangsgeluid; het geluid dat je hoort als iemand in de kamer boven jou over de vloer loopt. Anderzijds is er reflectiegeluid; het geluid dat je hoort als je zelf over de vloer loopt. 

Een ondervloer voor elke situatie

Welke ondervloer je best kiest, hangt af van het gebruik van de kamer en de kenmerken van je woning.

1. Is er weinig beweging en over-en-weer-geloop in de kamer (slaapkamer, zolder …)? Ga dan voor de budgetvriendelijke Quick-Step ondervloer Basic Plus.

2. Voor intensief gebruikte kamers zoals de woonkamer, kan je best een ondervloer kiezen die het geluid beter dempt, zoals de Unisound-ondervloer.

3. Wil je vooral het reflectiegeluid dempen, ga dan voor de Silent Walk-oplossing. Deze ondervloer is ideaal voor de benedenverdieping.

4. Omgekeerd kan je voor een (dak)appartement of een bovenverdieping best kiezen voor de Transitsound-ondervloer.

5. Wil je tenslotte de nieuwe laminaatvloer plaatsen op een bestaande vloer of onregelmatige ondergrond, ga dan voor de Thermolevel-ondervloer. Deze zorgt bovendien ook voor extra isolatie.

Ontdek hier alle info over onze ondervloeren.

Top