Het effect van kleur in je interieur: groen


Kleur en de betekenis erachter is heel bepalend voor je interieur. Eerder gingen we al dieper in op rood en geel. Dit keer focussen we op groen. Welke effect zal de kleur hebben op je interieur, en waar in huis komt de kleur het best tot zijn recht?

Groen associeer je zonder aarzelen met de natuur: gras, bomen, fruit, groenten … Door die link denk je bij groen meteen ook aan gezondheid, rust en frisheid. Een groen getint interieur is dan ook perfect om in te ontspannen en alle stress los te laten.

Kleurmatch

Als je verschillende tinten groen met elkaar combineert kom je vaak tot een mooi en rustgevend resultaat. Ook de combinatie met witte tinten leidt vrijwel altijd tot een geslaagd interieur. Let er wel op dat je meer lichte dan donkere groentinten gebruikt, anders kan de kamer snel beklemmend aanvoelen.

Mag het iets exotischer en gewaagder zijn, dan is paars-groen misschien wel iets voor jou. De combinatie van zachtere groene tinten met donkergrijze of bruine vlakken brengt dan weer stijl en klasse in jouw interieur.


Jungle trend - green interior with Quick-Step

Jungle-trend

Kies je voor groen, dan ben je ook meteen mee met de nieuwste trend: een levendige en verfrissende jungle in huis. Hangende planten, palmbomen, varens …: het landschap van de binnentuin kent oneindig veel variatie. Ze kleden je huis leuk aan, hebben een opbeurend effect én hebben een positieve invloed op je gezondheid.

Bovendien zijn het niet enkel de echte planten die hun terugkeer in het interieur vieren. De natuur haal je ook makkelijk in huis met bijvoorbeeld weelderige natuur –en bloemenprints op behang of posters. Ook kussens en andere woonaccessoires met botanische prints geven je woonst een warme uitstraling.


Green interior with Quick-Step flooring

Thuis in heel het huis

Groen roept ontspanning op, maar ook levendigheid en gezelligheid. Daardoor is de kleur geschikt voor vrijwel elke ruimte in huis. De natuurlijke kleur brengt rust en harmonie in de ruimte en maakt het makkelijker om je te concentreren. Daarom wordt groen ook vaak gebruikt in werkruimtes zoals een bureau of studiekamer. Maar groen kan dus gerust overal!

Passende vloer

Als natuurkleur is groen heel makkelijk te combineren met houttinten. Enerzijds kan je kiezen voor een moderne combinatie met bijvoorbeeld het lichtgrijze oude eik-laminaat, anderzijds breng je met het klassiekere eik karamel-parket stijl en warmte in je interieur.

Gerelateerde Stories
9-6-2016
13-7-2016
27-5-2016
Top