Laminaat & vloerverwarming: topcombinatie!

Ja, het gezellige, warme gevoel van een houten vloer combineren met vloerverwarming kan perfect! Bovendien biedt vloerverwarming nog enkele interessante voordelen. Wist je trouwens dat het concept van vloerverwarming al enkele eeuwen oud is?


Romeins principe

Vloerverwarming raakte pas de laatste decennia echt ingeburgerd, maar het idee was al bekend ten tijde van de Romeinen. Zij creëerden een holle ruimte onder de vloer, waardoor ze warme lucht stuwden. Dat basisprincipe geldt vandaag nog steeds: niet met holle ruimtes maar met (water)buizen of elektrische kabels.

Installatietypes

Vloerverwarming kent twee belangrijke installatietechnieken: natbouw en droogbouw. Bij de eerste optie worden de buizen volledig ingewerkt in een laag chape. Deze oplossing is interessant voor zowel nieuwbouw als renovatie. De tweede optie is vooral handig bij beperkte renovatie van bestaande woningen. Om warmte op te wekken kan je kiezen voor een elektrisch systeem of voor een installatie met warm water.


Voordelen vloerverwarming

Vaak wordt gedacht dat vloerverwarming niet mogelijk is met laminaat, parket en PVC. Maar wees gerust, alle Quick-Step vloeren (met uitzondering van parket es en beuk) zijn geschikt voor plaatsing op traditionele vloerverwarming met lage temperatuur. Bovendien heeft vloerverwarming nog enkele voordelen:

  • Vloerverwarming biedt een groot stralingsoppervlak met een lage temperatuur, wat zorgt voor een aangename warmte en een lage luchttemperatuur. 
  • Je verliest geen (wand)ruimte aan radiatoren.
  • Het is energiezuiniger en kan makkelijk gecombineerd worden met bijvoorbeeld zonnepanelen of warmtepompen.

Zorg voor kwaliteit

Volg de eenvoudige plaatsingsinstructies die je op onze site vindt en je kan probleemloos genieten, zowel van de schoonheid van je Quick-Step vloer als van het comfort van vloerverwarming. Alle installatietips en technische info voor vloerverwarming en/of -koeling:

Gerelateerde Stories
1-2-2016
Top