Van strak huis tot gezellige thuis bij Niki Terpstra

Deze week gaven drievoudig Nederlands kampioen wielrennen Niki Terpstra en zijn vrouw Ramona elkaar het ja-woord. Recent beslisten ze ook om het wat kille interieur van hun nieuwbouwwoning onder handen te nemen, te starten met een gloednieuwe ‘Imperio’ parketvloer. “We droomden van een knus interieur. Het warme gevoel van echt hout geeft onze ruimtes de zachte uitstraling die we zochten”, vertelt Niki Terpstra. Wij kijken even binnen!

Voor hun nieuwbouwwoning kozen Niki Terpstra en zijn vrouw Ramona aanvankelijk voor een strak interieur. “Na verloop van tijd voelde de inrichting echter te kil aan”, zegt Niki. “We wilden liever een gezellige, landelijke stijl, en de warmte van een parketvloer was daar de beste start voor. Een bezoek aan de Quick-Stepshowroom leerde me bovendien dat parket en vloerverwarming perfect kunnen samengaan.”


Ambachtelijke uitstraling

De Imperio-parketvloer nougat eik geolied sprak het koppel meteen aan. Niki: “De grote noten en barsten, en het verweerde ambachtelijke uiterlijk, zorgen voor de perfecte sfeer. Bovendien creëren de brede, lange planken in onze woonkamer enerzijds diepte en extra ruimtegevoel, en stralen ze anderzijds klasse en kwaliteit uit.”

“De zachte kleur en combinatie van karaktervol eikenhout met de witte patina heeft ons helemaal overtuigd. De rust die ons nieuwe interieur uitstraalt is precies wat we zochten”, vult Ramona aan. “Het is bovendien ook mooi meegenomen dat de vloer makkelijk te onderhouden is. Want een wielrenner, twee kinderen en een hond in huis, dat is een heuse uitdaging!”


Snelle transformatie

Niki is niet alleen onder de indruk van de look van de nieuwe vloer: “Ik schrok ervan hoe snel het parket geïnstalleerd was. Dankzij het Uniclic Multifit-kliksysteem kon de plaatser de hele vloer beneden en boven telkens in amper een dag plaatsen. Onze woning zag er van de ene op de andere dag helemaal anders uit.”

Hele woning onder handen

Met de vloer als nieuwe basis besloot het koppel ook de rest van het interieur onder handen te nemen. De authentieke look werd doorgetrokken met o.a. een nieuwe bank, robuuste tafel, rotan eetkamerstoelen en teakhouten barkrukken in de keuken. “Het lijkt wel een ander huis, zoveel landelijker én lichter!”, besluit Ramona tevreden.

Gerelateerde Stories

27-4-2016

Even binnenkijken: laminaat met ruwe houtlook in industriële loft

Top