Even binnenkijken: laminaat met ruwe houtlook in industriële loft

Interieurarchitecte Nicky Vanden Bossche ging onlangs voor zichzelf aan de slag met een cascoappartement in een oud pakhuis. Haar doel: de nieuwe woning een industrieel karakter meegeven in lijn met de ziel van het hoofdgebouw. Om extra warmte en gezelligheid in de ruimte te brengen, koos ze voor een Quick-Step laminaatvloer met houtlook.

“Het is een compacte woonomgeving, maar door de openheid is er geen beklemmend gevoel en zijn er voldoende ruimtes om je af te zonderen”, vertelt Nicky Vanden Bossche. De woning doet meteen ook dienst als showroom en visitekaartje voor haar professionele activiteiten. “Het was een evenwichtsoefening tussen enerzijds tonen wat kan, en anderzijds leefbaarheid en budget.”

Lichtinval

De interieurarchitecte wou de beschikbare ruimte zoveel mogelijk opentrekken en elke plaats van daglicht voorzien. Een doorzicht van de ene naar de andere ruimte was daarvoor essentieel. De openheid van het appartement zorgt ervoor dat het daglicht diep in de woning kan binnendringen.


Industriële stijl

“De bestaande stenen muren aan de buitenkant zijn behouden”, zegt Nicky Vanden Bossche. “Ik wou absoluut de industriële ziel bewaren en ook verwerken in het interieur. Zo komt het beton van de mooie plafonds ook terug in de grijze keramische tegels in de badkamer en de berging. Samen met het wit van de muren vormt grijs het sobere canvas, waarop we kleur aanbrachten met meubels, decoratie en textiel.”

Laminaat in houtlook

“Behalve in de badkamer en de technische berging koos ik overal voor een Quick-Step laminaatvloer die doorloopt over de verschillende ruimtes. Voor het laminaat ging mijn voorkeur uit naar een ruwe houtlook, die mooi contrasteert met het industriële en zorgt voor warmte en gezelligheid. Ik ben zeer tevreden over de dingen die ik zelf heb uitgevoerd. Niet alles zal perfect zijn, maar die onvolkomenheden zie ik graag door de vingers. Als je zelf de handen uit de mouwen wil steken, kan je een mooi project realiseren met een beperkt budget, op voorwaarde dat je doordacht te werk gaat”, besluit Nicky.

Gerelateerde Stories

15-2-2016

Rauw en met karakter: 5 kenmerken van de industrial trend

Top