Drie tips om de kwaliteit van een houten vloer te checken

Een nieuwe vloer is een grote investering. Je gaat dus niet over één nacht ijs bij het maken van je keuze. Lees hier drie essentiële tips om de kwaliteit van je houten vloer te checken.


1 – Heeft de vloer een duurzame afwerklaag?

Net zoals het glazuurlaagje op een taart met alle aandacht gaat lopen, is het bij je vloer de afwerklaag die in het oog springt. Bij je zoektocht naar een vloer controleer je best allereerst de afwerking ervan: is de afwerklaag slijtvast, zodat je vloer er jarenlang mooi blijft uitzien?

De houten vloeren van Quick-Step, bijvoorbeeld, worden behandeld met zeven lagen UV-uitgeharde lak op waterbasis en zijn zo beschermd tegen slijtage, krassen en vlekken. De geoliede houten vloeren van Quick-Step beschikken dan weer over twee lagen hoogwaardige gemodificeerde olie. Het resultaat? Een authentieke look en vooral een duurzame vloer!

2 – Garandeert de vloer optimale stabiliteit?

Of een vloer stabiel is, hangt in grote mate af van de kwaliteit van de grondstoffen. Vraag bijvoorbeeld na of het vochtgehalte van het hout tijdens het productieproces perfect op peil wordt gehouden? Indien wel, dan weet je dat je een duurzame vloer met optimale stabiliteit hebt gevonden.


3 – Wat onthullen de details?

Een authentiek karakter, fijne texturen, prachtige structuren … Ga na hoeveel tijd en aandacht de vloerproducent heeft besteed aan de afwerking. Kleine details vertellen je dan ook veel over de kwaliteit van houten vloeren.

Mooie vloeren zijn gemaakt om te blijven. Daarom krijg je bij Quick-Step niet alleen levenslange garantie op de parketvloeren, maar ook op de bijhorende plinten en afwerkprofielen. Nog op zoek naar je ideale vloer? Probeer zeker de Quick-Step Floor Advisor!

Top