Hoe hou je je parket jarenlang in topvorm?

Dankzij z’n slimme opbouw kan je van een parketvloer van Quick-Step héél lang zeker zijn. Wat jij kan doen voor de levensduur van je parket, ontdek je hier.

Quick-Step Hardwood Cleaning set

1. Kuis je vloer regelmatig

Een stabiele, sterke kernlaag, een stevige toplaag en veel beschermende afwerkingslagen: het is z’n uitgekiende samenstelling die je Quick-Step-parket zo duurzaam maakt.

Rest jou alleen nog je parketvloer de juiste zorg te geven. En dat is makkelijker dan je denkt. Af en toe stofzuigen of stof afnemen met een microvezeldoek volstaat. Wil je grondiger reinigen? Bevochtig dan de doek. Bekijk zeker ook onze uitgebreide onderhoudstips.

2. Behandel je vloer zoals het hoort

Een geoliede parketvloer moet je, net zoals natuursteen, regelmatig voeden. Zo gaat je vloer er niet droog en dof uitzien. Met de juiste olie, zoals de Quick-Step Oil Care, herstel je de oorspronkelijke schoonheid van het hout*.


3. Check de luchtvochtigheid in je huis

De juiste luchtvochtigheid (tussen 40 en 60 %) is belangrijk voor je parket. Want te warme lucht bevat veel vocht en kan houten vloeren doen zwellen. Koudere lucht neemt net minder water op, waardoor het hout van sommige vloeren kan krimpen. En ‘s winters drogen verwarmingstoestellen de lucht binnenshuis verder uit.

Hoe het met de luchtvochtigheid bij jou thuis zit, kan een hygrometer je vertellen. Die hang je het best aan een binnenmuur, niet vlakbij een raam. Is de lucht te droog of te vochtig, dan bieden luchtbevochtigers, luchtwassers en luchtontvochtigers soelaas.

4. Vraag naar wat groene hulp

Er bestaat ook een natuurlijke oplossing voor luchtvochtigheidsproblemen: kamerplanten. Die geven zuurstof af, bevochtigen en zuiveren de kamerlucht: goed voor je vloer én voor je gezondheid. Een win-winsituatie heet dat dan.

Wil jij je parket ook in topvorm houden? Ga dan langs bij een van onze verdelers voor meer onderhoudstips en alle producten.

*Extra tip: op zoek naar een nieuwe look? Dan kan je je parket schuren en een nieuwe lak of olie aanbrengen.

Top