Checklist: een parketvloer kiezen in vier stappen

Wie op zoek is naar de ideale parketvloer gaat niet over één dag ijs. Met deze vier praktische stappen maak je een doordachte keuze.1 – Zoek een passende kleur

Een vloerkleur kiezen wordt kinderspel dankzij deze algemene regel: vermijd donkere kleuren in kleine kamers of ruimtes met lage plafonds. En idealiter contrasteert de kleur van je vloer ook met de tinten van je muren en meubels.

Maar veel hangt ook af van de look die je wil creëren. Ga je voor een klassieke stijl? Kies dan voor natuurlijk, ongekleurd hout of traditionele bruintinten. Donkere en zwarte tinten gaan dan weer goed samen met een modern interieur.

2 – Kies de juiste ondervloer

Heb je vloerverwarming? Dan is een parketvloer – behalve essen- en beukenhout – zeker een optie, op voorwaarde dat je de juiste ondervloer kiest. Ook op het vlak van akoestiek maakt een ondervloer een wereld van verschil.


3 – Bereken de echte kostprijs

De kost per vierkante meter van een parketvloer is slechts één aspect van het totale prijskaartje. Vraag aan je retailer om de volledige kost van je vloer te berekenen, inclusief levering, installatie, ondervloer, verwijdering van je oude vloer, enzovoort. Zo krijg je een realistisch idee van de totale prijs.

4 – Eerst proberen, dan pas kopen

De juiste keuze maken is niet makkelijk. Daarom kan je bij bepaalde vloerproducenten, zoals Quick-Step, een vloerstaal bestellen. Erg handig om te zien of je droomvloer wel past bij je huis. Klaar om verschillende vloeren uit te testen in je eigen interieur? Probeer zeker de Floor Finder van Quick-Step.

Top