De warme thuis van Tom en Karlien met Quick-Step Variano-parket

Een huis met geschiedenis en karakter een moderne look geven: dat was de uitdaging van Tom en Karlien. Ontdek hoe hun grijze Variano-parket er een natuurlijk én warm geheel van maakt.

Wood floor in kitchen Quick-Step Variano

Wood floor in kitchen Quick-Step Variano

Creatief met contrast

Het koppel kocht hun Wespelaarse woning uit 1934 in 2007. 6 jaar later fristen ze de benedenverdieping grondig op. Tom en Karlien houden van gedurfd contrast: een witte kastenwand met zwarte nissen, een strakke keuken en een brocante speelkast, een sober interieur en oude deuren met glasramen …

De hal en de nieuwe, strakke leefkeuken kregen een zwarte keramische tegel met leisteenmotief. Voor de warme uitstraling in hun woonkamer en de speelkamer zorgt de grijsgeverfde en geoliede eiken Variano-vloer.Een warme basis voor een levendige thuis

“De keuze voor Variano-parket was snel gemaakt,” vertelt Tom. “En niet alleen omdat het Uniclic Multifit-systeem de installatie zo makkelijk maakt. Variano heeft zowel de charme van verweerd parket, als een verrassend, origineel uiterlijk door z’n samengestelde planken. Bovendien heeft onze eikenhouten vloer een verweerde look met esthetisch verantwoorde putjes en krassen. De ideale speelondergrond voor Nand (7) en Floor (5) dus, want een extra krasje merk je toch niet!”

Over de grijze kleur twijfelde het gezin niet. “Die zorgt voor een mooi contrast met de kleur van de tegels, maar ligt er toch dicht genoeg bij om een prachtig geheel te vormen. Omdat het parket al geolied is, weet je bovendien exact welke kleur je krijgt. Bij parket dat je zelf moet oliën of vernissen, ben je daar niet altijd zeker van.”

Droom jij ook van een modern én warm interieur, zoals Karlien en Tom? Ontdek dan via de Floor Advisor welke vloer naadloos bij jouw interieur past.

Wood floor in kitchen Quick-Step Variano

Top