Wat is een Quick-Step parketvloer?

Houten vloeren van Quick-Step zijn samengestelde houten vloeren met drie lagen massief hout, bedekt met een beschermende afwerking. Dankzij de zorgvuldige selectie van de grondstoffen en een perfecte beheersing van het vochtgehalte van het hout tijdens het fabricageproces, garanderen deze houten vloeren een optimale stabiliteit en duurzaamheid.

Wat is samengesteld hard hout?

1. Een afwerklaag

Afhankelijk van de parketvloer die je kiest, kan de afwerklaag bestaan uit:

  • Zeven lagen UV uitgeharde lak op waterbasis. Deze lak beschermt je houten vloer tegen slijtage, krassen en vlekken en maakt hem onderhoudsvriendelijk.
  • Twee lagen gemodificeerde olie van hoge kwaliteit, die een extra matte, natuurlijk authentieke look geven en mooi oud worden.

2. Een oppervlaktelaag

Een zorgvuldig geselecteerde laag massief hout in een ruime waaier van kleuren en structuren. De meeste Quick-Step samengestelde houten vloeren hebben een 3 mm dikke oppervlaktelaag. Het gamma 'Compact' heeft een oppervlaktelaag van 2,5 mm. De oppervlaktelaag kan worden geschuurd en opnieuw afgewerkt.

3. Een kernlaag

De kernlaag maakt een vloer stabiel en duurzaam. Ze absorbeert belasting en spanning en houdt de vloer in alle omstandigheden stabiel. Het evenwicht tussen de hardheid en de flexibiliteit van het kernmateriaal is cruciaal om een vlotte klik en een sterke verbinding te verzekeren. De kern bestaat uit sparrenhout, hevea of HDF.

4. Een tegenlaag van fineer

Een rug van sparren- of dennenfineer. In combinatie met de andere lagen voorkomt ze dat de vloer vervormt of kromtrekt.

Meer weten

Ontdek meer over onze parketvloeren in 'Waarom je van Quick-Step parket zal houden'.

Top