Wat is samengesteld parket?

Als pionier in innovatie en kwaliteit weet Quick-Step als geen ander hoe je een perfect samengesteld parket maakt. We kiezen de beste materialen voor de verschillende lagen en verlijmen deze tijdens het productieproces onder optimale omstandigheden. Het resultaat is een stabiele en duurzame vloerbedekking. Onze geheime formule kunnen we je niet geven, maar we kunnen je wel iets meer vertellen over wat zo’n meerlagig parket nu precies is.

Quick-Step Parquet engineered wood flooring

Massief vs. samengesteld parket

Een massief houten vloer is misschien wel indrukwekkend, ze is vooral heel erg duur. Daarnaast is massief hout niet de meest milieuvriendelijke keuze en zorgt het gewicht van de planken vaak voor een moeizame plaatsing. Samengesteld parket biedt een uitstekend alternatief. Je krijgt de look en feel van massief parket, met de duurzaamheid en het gebruiksgemak van een nauwkeurig afgewerkt product.

Geen vervorming

Hout is onderhevig aan schommelingen in temperatuur en vochtigheidsgraad. Deze omstandigheden kunnen ervoor zorgen dat planken uitzetten of vervormen. Het samengesteld parket van Quick-Step bestaat uit vier duurzame lagen die nauwgezet in een kruispatroon aaneen gelijmd werden. Het geschrankte patroon voorkomt eventuele vervorming van de planken.


Meerlagig

Quick-Step maakt gebruik van drie lagen stevig hout, afgewerkt met een beschermende afwerkingslaag. Voor de oppervlaktelaag gebruiken we massief hout van 3 mm dik. Deze laag is beschikbaar in verschillende kleuren en texturen. De kern bestaat ofwel uit HDF (voor onze Compact-vloeren) ofwel uit hevea (rubberhout) en zorgt voor een vlotte klik en stevige aaneensluiting van de planken. Voor de tegenlaag kiezen we bewust een milieuvriendelijke houtsoort, die zorgvuldig gedroogd werd en voor een perfect evenwichtige vloer zorgt.

Beschermende afwerkingslaag

Met zeven lagen UV-behandelde lak beschermen we onze parketvloeren tegen slijtage, krassen en vlekken. Of kies je voor de afwerking met twee lagen olie? Deze geven je vloer een extra matte, natuurlijke look en zorgen ervoor dat hij – met een minimum aan onderhoud – oud wordt samen met jou. 

Gerelateerde Stories
4-10-2013
10-12-2012
Top