Welke ondervloer gebruik je bij luxevinyltegels?

Een zwevende luxevinylvloer plaatsen? Vergeet dan zeker niet de ondervloer. In tegenstelling tot bij verlijmde vloeren, is een geschikte basis onontbeerlijk.


Drukvastheid

Luxevinyltegels zijn veel elastischer dan laminaat- of parketvloeren. Hierdoor zijn ze gevoeliger voor indrukking. Om blijvende schade te voorkomen, is het belangrijk dat je ondervloer een voldoende stabiele basis biedt.

Geen dampscherm

Luxevinyltegels zijn 100% waterbestendig. In tegenstelling tot bij laminaat- or parketvloeren hoef je geen afzonderlijk dampscherm te voorzien om opstijgend vocht een halt toe te roepen.


Minder ruimte voor onvolmaaktheden

Vergeleken met andere vloermaterialen vragen flexibele luxevinyltegels om een dunnere en beter verdichte ondervloer. Helaas laat dit minder beweegruimte om onvolmaaktheden in je basisvloer weg te werken. Leg je luxevinyltegels bovenop een bestaande vloer? Overweeg dan zeker om deze eerst te egaliseren.

Beperkt storende geluiden

De geluidsabsorberende eigenschappen van PVC beperken het reflectiegeluid van voetstappen tot een minimum. Wil je echter het transmissiegeluid tussen verschillende verdiepen aanpakken, dan ga je best voor een degelijke ondervloer. Een voorbeeld? Zonder ondervloer zorgen de Livyn PVC-vloeren van Quick-step voor een reductie van 6dB, met de Quick-Step Livyn Ondervloer is dit al snel 14 dB.

Top