Mag ik Quick-Step-pvc gebruiken in combinatie met vloerverwarming of -koeling?

We beantwoorden al je vragen over het combineren van Quick-Step pvc-vloeren met vloerverwarming of -koeling.

Pvc-vloeren en vloerverwarming vormen een onoverwinnelijk duo, wat pvc erg populair maakt zowel bij renovaties als nieuwbouw. Alle Quick-Step-pvc-vloeren kunnen gecombineerd worden met vloerverwarming of -koeling op lage temperatuur.

Soorten vloerverwarming

Quick-Step-pvc-vloeren zijn compatibel met vloerverwarming op lage temperatuur. Dit betekent dat de maximale contacttemperatuur van het pvc niet hoger mag zijn dan 27°C. Pvc-vloeren kunnen alleen geplaatst worden met verwarmingselementen – warm water of elektrisch – die in de ondervloer ingegoten zijn. Nieuwe systemen zoals verwarmingsfilms die op de ondervloer geplaatst worden, zijn niet geschikt. Bij het plaatsen van Quick-Step-pvc met vloerverwarming is’ het belangrijk dat je de instructies nauwkeurig volgt.

Download de instructies

Pvc-vloeren met vloerverwarming: te onthouden

Bij het combineren van een pvc-vloer met vloerverwarming moet je erop letten dat de totale warmteweerstand niet meer dan 0,15 m² K/W bedraagt. Hoe hoger de warmteweerstand, hoe langer het duurt om je vloer op te warmen en hoe minder efficiënt je vloerverwarming zal zijn. Quick-Step-pvc-vloeren zijn hiervoor perfect geschikt: Quick-Step-vinyl 4,5 mm heeft een totale warmteweerstand van 0,015 m² K/W bij verlijming of 0,025-0,070 m² K/W voor ‘zwevende’ installaties met een ondervloer. Met andere woorden: een gelijmde vloer geeft de warmte iets beter door. De warmteweerstand van Quick-Step-pvc is terug te vinden in de specifieke richtlijnen voor vloerverwarming.

Het is belangrijk om een isolerende laag onder je vloerverwarming aan te brengen, die beter isoleert dan het pvc. Zo wordt de warmte van de isolatielaag gereflecteerd en door de vloer geleid.

Pvc-vloeren en vloerkoeling

Vloerkoeling is op hetzelfde principe gebaseerd als vloerverwarming, maar gebruikt koud water in plaats van warm water. Daarom’ is het belangrijk om over een geavanceerd bedienings- en beveiligingssysteem te beschikken om interne condensatie bij het gebruik van vloerkoeling te voorkomen. Dit voorkomt waterschade aan je vloer.

Plaatsen van een pvc-vloer met vloerverwarming

Quick-Step-pvc-vloeren kunnen op twee manieren geplaatst worden: vastgelijmd of ‘zwevend’. De algemene plaatsingsrichtlijnen blijven van toepassing, tenzij onze specifieke richtlijnen voor vloerverwarming anders vermelden. Neem bij twijfel altijd contact op met je dealer.

Download de instructies voor vloerverwarming


Vond je dit artikel nuttig?

Bedankt voor je feedback!

Oeps! Er is iets misgegaan.

Er is een onbekende fout opgetreden. Gelieve het opnieuw te proberen. Neem contact op als het probleem blijft bestaan.


Gerelateerde artikels

  • Wat zijn Quick-Step pvc-vloeren?
  • Mag ik pvc-vloeren overal plaatsen?
  • Wat is het verschil tussen een flexibele pvc-vloer en een Alpha pvc-vloer?

Vind een verdeler in jouw buurt

Of je nu al de perfecte vloer hebt gevonden of nog wat verder wilt verkennen: ons uitgebreide netwerk van Quick-Step verkooppunten is nooit ver weg.