Hoe plaats je PVC op een trap

Volg deze stappen en geef je trap wat extra cachet met een mooie PVC-vloer.

  1. Haal eerst de oude vloerbekleding op de trap weg als die er is. Herstel de schade en zorg ervoor dat het trapoppervlak mooi vlak en proper is.
  2. Snij de planken op maat van de verticale kant van elke trede. Gebruik handschoenen en snij van je weg. Dat gaat trouwens best met een concaaf mes. Kleef daarna de plank op maat vast op de verticale kant.
  3. Neem een aluminium profiel en plaats het voorzichtig op de traprand. Draai de schroeven goed vast.
  4. Waarschijnlijk zit je met heel wat oneffenheden op de tredes zelf. Die moet je wegwerken met egalisatie. Daarna schuur je alles mooi vlak en met een stofzuiger zuig je alle stof weg. Ook de overgang tussen het aluminium profiel en het trapoppervlak moet je helemaal wegwerken.
  5. Als je dit gedaan hebt, kan je ook de planken voor de tredes op maat uitsnijden. Lijm ze vast en zorg dat ze goed aansluiten op de verticale kant. Goed aanduwen. Zo ziet je trap er als nieuw uit.
  6.Herhaal deze stappen voor de rest van de trap.

Bekijk de videoOok interessant:

 

Let op: de informatie op deze pagina geldt uitsluitend voor flexibele vinyl vloeren van Quick-Step. Voor meer informatie over de plaatsing van Rigid Vinyl raadpleegt u de plaatsingsinstructies voor Vinyl.

 


Vond je dit artikel nuttig?

Bedankt voor je feedback!

Oeps! Er is iets misgegaan.

Er is een onbekende fout opgetreden. Gelieve het opnieuw te proberen. Neem contact op als het probleem blijft bestaan.


Gerelateerde artikels

 • Welk gereedschap heb je nodig?
 • Hoe snij je een pvc-vloer?

Vind een verdeler in jouw buurt

Of je nu al de perfecte vloer hebt gevonden of nog wat verder wilt verkennen: ons uitgebreide netwerk van Quick-Step verkooppunten is nooit ver weg.