Waarom je van parket zal houden

Samengestelde houtplank

Wat is samengesteld parket?

Parketvloeren van Quick-Step zijn samengestelde houten vloeren die bestaan uit drie lagen massief hout en bedekt zijn met een beschermende afwerking. Door het zorgvuldig selecteren van grondstoffen en het nauwlettend controleren van het productieproces, kunnen we optimale stabiliteit en duurzaamheid garanderen.


  1. Afhankelijk van de parketvloer die je kiest, kan de afwerkingslaag bestaan uit:
    • Zeven lagen uv-geharde vernis op waterbasis, die zorgt dat je vloer vlot schoon te maken is en bescherming biedt tegen slijtage, krassen en vlekken.
    • Twee lagen hoogwaardige olie die borg staan voor een mooi verouderingsproces en een extra mat en natuurlijk uitzicht.

  2. Een bovenlaag: een zorgvuldig uitgekozen laag van massief hout (3,2 of 2,5 mm). Deze bovenlaag is verkrijgbaar in een uiterst divers assortiment van kleuren en structuren en kan gezandstraald en opnieuw vernist worden.

  3. Een kernlaag: de kern bestaat uit sparrenhout, hevea of HDF en verleent je vloer stabiliteit en duurzaamheid.

  4. Een ruglaag van fineer in sparren- of dennenhout, die – in combinatie met de andere lagen – voorkomt dat de vloer vervormt of kromtrekt.

Met passie vervaardigd

Quick-Step parketvloeren zijn vervaardigd met een passie voor hout. Deze passie wordt weerspiegeld in het authentieke karakter, de textuur en de hoogwaardige afwerking van onze vloeren. 

Snelle en eenvoudige plaatsing

Met het gepatenteerde Uniclic Multifit kliksysteem is een Quick-Step parketvloer leggen een koud kunstje. Je kunt je vloer overal snel en vlot plaatsen.


Kwaliteit en duurzaamheid


Bij Quick-Step gaat er zoveel energie, know-how en toewijding in onze vloeren, dat je ervan kunt genieten zolang je maar wilt. Als bewijs van deze toewijding geven we je levenslange garantie.

Vloeren met een hart voor de natuur

Hout is de enige hernieuwbare grondstof voor vloerbekleding. Quick-Step screent zorgvuldig alle toeleveranciers om zeker te zijn van de ecologische oorsprong van het gebruikte hout. Bovendien voldoen onze lijm, vernis en olie aan de strengste internationale emissienormen.

Instant plezier

Met Quick-Step Parquet kan je van je nieuwe vloer genieten zodra hij geplaatst is. Alle vloeren zijn vooraf behandeld in onze fabriek met zeven lagen uv-geharde vernis of 2 lagen hoogwaardige gemodificeerde olie. Schuren is dus niet nodig, er is geen stoffige knoeiboel en ook vernissen, oliën of verven hoeft niet.

Meer dan alleen een vloer

Quick-Step biedt alle nodige tools aan om je vloer te plaatsen, af te werken en te onderhouden, zoals plinten, profielen en schoonmaakmiddelen.
Top