Quick-Step: een passie voor wielrennen sinds 1999

Quick-Step Floors Pro cycling team

Quick-Step heeft een passie voor hoogwaardige vloeren … en wielrennen. Al 20 jaar zijn wij een actieve sponsor van een professionele wielerploeg die verschillende generaties wielerkampioenen heeft voortgebracht.

Een geschiedenis van uitmuntendheid

De liefde tussen Quick-Step en het wielrennen begon in 1999, toen de vloerafdeling van de UNILIN Group, medesponsor werd van de wielerploeg Mapei-Quick-Step. Sindsdien staat het merk voor veel wielerliefhebbers synoniem met het team dat — door de jaren heen in verschillende vormen — zijn naam draagt: Mapei-Quick-Step, Quick-Step Davitamon, Quick-Step-Innergetic, Omega Pharma-Quick-Step, Etixx-Quick-Step en recenter Quick-Step Floors.

De standaard uitdagen, al 20 jaar lang

Het geheim van ons succes kan teruggevonden worden in onze gelijklopende ambities en ons gedeeld geloof in sterke kernwaarden. Zowel het wielerteam als het vloermerk staan gekend om ondernemerschap, excellentie, passie en respect. Enkel het beste is goed genoeg en keer op keer gaan we de uitdaging aan om het beter te doen.

Zelfs na 20 jaar sponsoren van het WorldTour peloton, klikt het nog steeds tussen de wielerploeg en Unilin. In het filmpje onderaan zie je hoe Patrick Lefevere, de CEO van het Quick-Step cycling team en Paul De Cock, het hoofd van de afdeling vloeren binnen Unilin, geloven in deze gedeelde waarden van beide organisaties.

Wederzijds voordelig partnership

Samen hebben Quick-Step en het talentvolle team enkele van de meest glorierijke bladzijden van de wielergeschiedenis geschreven, en dat gaan ze ook in de toekomst nog doen. Kortom, dit wederzijds voordelige partnership kan gerust een van de meest vruchtvolle samenwerkingen in de wereld van het professionele wielrennen genoemd worden.

Bijdragen tot internationale merkbekendheid

Tot slot draagt deze sponsorovereenkomst stevig bij aan de doelstellingen van ons bedrijf. Namelijk, onze merkbekendheid op internationaal niveau vergroten en de kwalitatieve reputatie van Quick-Step onderbouwen.

 

Volg het team online

www.quickstepfloorscycling.com

Top