Wat kost het om een vloer te leggen?

Wat kost het om een vloer te leggen?

Als je overweegt om een nieuwe vloer te leggen, stelt er zich ongetwijfeld een grote vraag: wat kost een nieuwe vloer?

Het is moeilijk om een eenvoudig antwoord op deze vraag te geven. De prijs hangt af van verschillende factoren. De belangrijkste factoren zijn: de materiaalkeuze en de plaatsingsmethode.

Kost voor plaatsing van vloerbekleding

Materialen maken een groot deel uit van de kost

De keuze is bijna eindeloosparket, laminaat, vinyl, natuursteen, beton, tegels, kurk, bamboe, kunststof, linoleum, cement, kamerbreed tapijt enz. Elk materiaal heeft ook een andere prijs. Deze prijs hangt af van de kwaliteit, de omvang van de vloertegels en het type. Type? Ja, als we het bijvoorbeeld hebben over kunststof vloerbekleding: deze is beschikbaar in kunststof matten, vinyl planken met een kliksysteem, linoleum tegels, enz. Het is moeilijk er een prijs op te kleven tot je exact hebt gekozen wat je wilt.

Plaatsingsmethode heeft invloed op prijs

Sommige mensen willen de vloer liever zelf plaatsen, zelfs zonder enige ervaring, maar anderen doen liever beroep op een professional.

Laminaat en vinyl kun je doorgaans zelf leggen. Voor vloeren in massief hout, keramische tegels, cement, enz. is een vloerlegger nodig. Je kunt hem ofwel per uur betalen, ofwel per vierkante meter of je kunt om een vaste prijs voor de hele opdracht vragen.

Onderhoud

Sommige vloeren, zoals houten vloeren, moeten regelmatig onderhouden worden, terwijl andere, zoals laminaat, alleen op regelmatige basis schoongemaakt moeten worden. Het is ook een goed idee om dit in overweging te nemen wanneer je een vloer kiest en de kosten op termijn berekent.

Bang om koude voeten te krijgen wanneer je over je vloer stapt? Dan moet je ook nagaan welke vloersoorten het meest geschikt zijn voor vloerverwarming.

Kwaliteit is de moeite waard

Het kan zeker verleidelijk zijn om voor de goedkoopste optie te kiezen, maar een beetje meer betalen voor een betere kwaliteit is doorgaans de moeite waard op lange termijn. Een betere kwaliteit zorgt ervoor dat je vloerbekleding langer meegaat dankzij een grotere duurzaamheid, een betere vochtbestendigheid en een betere compatibiliteit met vloerverwarming, bijvoorbeeld.

Besluit:

  • De kost voor het leggen van een vloer hangt voornamelijk af van de materiaalkeuze en de plaatsingsmethode.
  • Ga na of de vloer regelmatig onderhoud nodig heeft bij het berekenen van de kosten.
  • Je kunt beter kiezen voor een kwalitatieve vloer dan voor de goedkoopste optie. Dat is de moeite waard op lange termijn!

Klaar om je gedetailleerde offerte te ontvangen?

Neem contact op met een verkooppunt Bereken je prijsofferte online

Gerelateerde Stories

6-3-2019

Waarom vinylvloeren de perfecte keuze zijn voor je keuken

5-3-2019

Waarom vinylvloeren de perfecte keuze zijn voor je badkamer