Go to content Go to search

KINDERKAMERVLOEREN

De perfecte vloer voor de kinderkamer

Wil je echt het perfecte plekje creëren waar je kleine hartendief kan slapen, rondkruipen en spelen? Een knus bedje, leuke posters aan de muren, de warme gloed van een nachtlampje, een donzig zachte speelmat op de vloer ... Richt de kamer in zodat ze tot de verbeelding spreekt en bevorderlijk is om in te slapen. Alleen het beste is goed genoeg voor jouw baby. Tijd om vloerbekleding te kiezen die aan alle eisen voldoet!

De beste vloeren voor je kinderkamer

De ideale vloerbekleding voor de kinderkamer kiezen is niet zo eenvoudig als het lijkt. Je wilt dat de vloer er warm en knus uitziet en aanvoelt. Hij moet ook makkelijk schoon te maken zijn en mag geen stof vasthouden. Hoewel je hartendiefje nu misschien volmaakt onschuldig lijkt, zal de vloer in zijn of haar kamer al snel door allerlei avontuurlijke kleuteractiviteiten op de proef gesteld worden. Waar moet je dus op letten als je vloerbekleding voor de kinderkamer kiest?Waarom je zal houden van Quick-Step in de kamer van je kind:

Zeg nee tegen het cliché

De dagen dat blauw voor jongens en roze alleen voor meisjes was, en geel en groen voor aanstaande ouders die wilden verrast worden, liggen ver achter ons. Ga in plaats daarvan voor frisse maar rustgevende kleuren en zet die moderne look voort in de vloerbekleding. Zoals altijd zit er in het assortiment PVC- of laminaatvloeren iets voor ieders smaak!

Makkelijk om schoon te maken

Met je kleine (b)engel heb je de handen meer dan vol. Het is echt opmerkelijk hoe baby's en peuters erin slagen om de volledige inhoud van hun speelgoedkist over de kamer te verspreiden of hier en daar plasjes vloeistof op de vloer achter te laten met daartussen een spoor van kruimels. Regelmatig schoonmaken is dan ook de boodschap. Vooral als je baby vatbaar is voor allergieën, is de kinderkamer stofvrij houden de beste manier om slapeloze nachten te voorkomen.

Grote vochtbestendigheid

Zoals we eerder al aanhaalden: de kans dat je je baby en de vloer in de kinderkamer altijd droog kunt houden, is uiterst klein. Bespaar jezelf de kopzorgen en kies vloerbekleding die goed tegen vocht bestand is. PVC is hier bijvoorbeeld ideaal voor, maar ook de Eligna, Impressive (Ultra) en Majestic laminaatvloeren bieden optimale bescherming tegen vocht.

Instant gezelligheid

Gaandeweg zal de kinderkamer evolueren van een plaats waar er vooral gedut en geslapen wordt naar een speelzone. Maar er is geen grotere spelbreker dan een ijskoude vloer om op te zitten en te spelen. Warme vloeren zijn voor elke kamer een aanwinst! PVC-vloeren zijn niet alleen gezellig, ze zijn ook zacht aan de voeten: perfect voor blote babyvoetjes en -knietjes. Ook mooi meegenomen: PVC is zo stil dat je de kamer in of uit kunt glippen zonder dat je je slapende baby wakker maakt.

Ontdek alle kinderkamervloeren

Laminaat, hout of vinyl: wat is de beste keuze?

Rustgevend, ongedwongen en zacht: dat zijn de ideale kenmerken voor de kamers in onze woningen die bedoeld zijn voor onze kleintjes. Een kinderkamer dient om in te slapen, spelen en leren – ze moet dus vuil en vlekken aankunnen, maar ook comfortabel zijn voor een delicate huid. Tapijt klinkt als een goede optie, maar wekt stof en allergenen op en is niet eenvoudig proper te houden.

De beste keuze

Waarom?

  • Perfecte combinatie: geweldig gevoel, prachtig ontwerp
  • Voldoende mogelijkheden: brede waaier aan motieven
  • Tijdbesparend: eenvoudig te reinigen en te onderhouden
  • Plaatsingsvriendelijk: eenvoudig zelf te plaatsen

Inspiratie

Quick-Step-vloeren zijn extreem veelzijdig, waardoor je ze in het hele huis kunt toepassen. En dankzij de ruime keuze aan uitvoeringen en stijlen - van klassiek tot trendy - is er altijd wel een Quick-Step vloer voor elke kamer in huis.

Vind de beste badkamervloer: