Go to content Go to search

OVER QUICK-STEP

Vloerdesigners sinds 1990

Een passie voor tijdloze schoonheid

Zorgeloos leven begint in een woning met hoogkwalitatieve vloeren. Dat is de motivatie van Quick-Step sinds 1990. Tegenwoordig kun je kiezen uit een brede waaier aan duurzame laminaat-, PVC- en parketvloeren, aangevuld met bijpassende plinten en afwerkingsprofielen. Onze handelsmerken: prachtige dessins, waterbestendige vloeren en eenvoudige plaatsing - allemaal dankzij een reeks baanbrekende innovaties.
Het Quick-Step DNA?
Onophoudelijk streven naar perfectie ...

Een traditie van schoonheid en duurzaamheid

Onze geschiedenis gaat terug tot 1960. In West-Vlaanderen sloegen een paar families de handen in elkaar om een bedrijf in de vlasindustrie te beginnen. Hun project werd "UNILIN" gedoopt. Vlas werd echter een schaars materiaal in de jaren 70, waardoor UNILIN zijn focus verlegde naar hout. Eerst werd het vooral gebruikt voor decoratieve toepassingen, maar in 1990 zijn we zelf in de vloerenindustrie gestapt door een Nederlandse klant die onze panelen tot vloeren verwerkte. 

Het idee was eenvoudig: we beoogden een goedkoper en gemakkelijker te onderhouden alternatief voor traditionele parketvloeren, dat er even mooi uitzag. Laminaat leende zich hier uitstekend toe. Het nieuwe Quick-Step-merk veroverde al snel de harten van jong en oud. Met onze unieke dessins geven we slaapkamers, keukens, badkamers, woonkamers, ... een jongere uitstraling. Dat alles terwijl we trouw blijven aan ons duurzaamheidsengagement door gerecycleerde materialen te hergebruiken en duurzame producten te maken. 
 

PVC, parket en accessoires aan de mix toegevoegd

Met de ambitie om kwaliteitsvloeren naar ieders smaak aan te bieden, is het team achter Quick-Step na de eeuwwisseling op ontdekking gegaan naar verschillende vloermaterialen. Die zoektocht leidde tot de lancering van onze eerste innovatieve parketvloeren in 2009. Om de massief houten toplaag beter te beschermen, heeft Quick-Step de 'Wood for Life'-technologie ontwikkeld. Dat resulteert in een minimale slijtage en een probleemloos onderhoud.  

Tegen die tijd had Quick-Step al een derde productlijn gelanceerd naast laminaat en hout: PVC-vloeren. Deze 100% synthetische vloeren zijn onderhoudsvriendelijk en combineren elegantie met optimale prestaties – in het bijzonder onze nieuwste Alpha PVC-generatie (2020). En omdat perfectie in de details zit, vervolledigen wij ons aanbod met krasbestendige plinten en multifunctionele afwerkingsprofielen.
 

Een stap voorop met technische innovaties 

Om aan de behoeften en wensen van onze klanten te voldoen, bieden wij niet alleen een ruim assortiment laminaat-, PVC- en parketvloeren aan, maar zorgen wij er ook voor dat deze technisch superieur zijn. Deze strategie heeft ons in een marktleidende positie gebracht en zal onze inspanningen in de komende jaren bepalen. Streven naar perfectie is streven naar voortdurende optimalisatie.

Met innovatieve plaatsingssystemen zoals Uniclic, waarmee elke Tom, Jan of Bart zijn eigen vloer kan leggen, hebben we in 1997 een revolutie in de sector ontketend.

Andere mijlpalen zijn deze collecties: 

  • Perspective – de eerste laminaatvloeren met een V-groef tussen de planken.
  • Impressive – laminaatvloeren met uitstekende waterbestendigheid.
  • Capture – wanneer laminaat en echt hout niet meer van elkaar te onderscheiden zijn.
 

Quick-Step is een merk van UNILIN


Ontdek UNILIN

Ontdek de jobsite van UNILIN