Go to content Go to search
grijze click vinyl in een kinderkamer

Klik PVC vloeren

Klik PVC vloeren: luxe en functionaliteit gecombineerd

Heeft je kamer een nieuwe vloer nodig? Quick-Step klik PVC vloeren zijn alles wat je nodig hebt! Onze vloeren zijn gemaakt van PVC, waardoor ze jarenlang meegaan terwijl ze eruitzien alsof je ze gisteren hebt gelegd. Door hun unieke kliksysteem zijn onze vloeren eenvoudig te plaatsen omdat er geen lijm nodig is. Dit maakt onze klik PVC vloeren de beste optie voor het renoveren van jouw vloer.

Welk type klik PVC moet je kiezen?

Elke kamer heeft zijn eigen kenmerken en vereisten, en daarom biedt Quick-Step je een verscheidenheid aan PVC kliklaminaat.

beige click vinyl in een thuiskantoor

Alpha Vinyl

Onze Alpha Vinyl vloeren worden geleverd met een kliksysteem en zijn verkrijgbaar in verschillende formaten. Met onze Betonrots PVC-tegels creëer je een robuuste industriële look. Voor een meer landelijke sfeer kunnen onze Katoen Eik natuurlijke PVC klik vloeren de perfecte match zijn. Alpha Vinyl klik PVC staat bekend om zijn bescherming tegen vlekken, krassen en stootschade en hij is ook perfect voor onregelmatige oppervlakken. Zelfs na vele jaren intensief gebruik zal deze vloer er nog altijd als nieuw uitzien. De vloer is ook waterdicht, waardoor deze een goede keuze is voor ruimtes die gevoelig zijn voor morsen of vocht, zoals keukens en badkamers.

donkergrijze vinyl tegelvloer in een slaapkamer

Vinyl Flex

Het tweede type luxe vinyl klik PVC is Vinyl Flex. Deze vloer is ook verkrijgbaar in tegels of planken. Deze watervaste PVC klik vloer is zeer eenvoudig te plaatsen omdat je dankzij het kliksysteem moeiteloos een perfecte vloer legt. Vinyl Flex is populair vanwege zijn natuurlijke look en feel, waardoor het niet alleen een functionele maar ook een stijlvolle vloer is. Omdat de vloer zacht is, wordt het geluid gedempt, zodat je je bij normaal gebruik geen zorgen hoeft te maken over geluidsoverlast. Zorg ervoor dat het oppervlak perfect vlak is voordat je het PVC kliklaminaat installeert, aangezien een onregelmatige vloer het eindresultaat zal beïnvloeden. Vinyl Flex heeft ook een vloer met een dunnere ondervloer voor een verlijmde installatie.

installatie van een click vinyl op een bestaande tegelvloer in een keuken

Klik PVC is ideaal voor renovaties

Een nieuwe vloer leggen kan veel werk met zich meebrengen, maar niet met Quick-Step klik PVC. Onze vloeren zijn niet alleen eenvoudig te plaatsen door het kliksysteem, ook hoef je je oude vloerbedekking niet te verwijderen. Jouw nieuwe vloer kan op je oude vloer worden gelegd, maar zorg ervoor dat de ondergrond schoon en vlak is. Zorg er ook voor dat er geen openingen in je vloer zitten, omdat dit van invloed kan zijn op je eindresultaat. Tenslotte is het van cruciaal belang dat de oude vloer vrij is van schimmel en/of insecten.

Is jouw vloer onregelmatig? Dan is onze Alpha Vinyl vloer wellicht een goede keus voor jou! Deze vloer is geschikt voor meer onregelmatige ondergronden, maar hij heeft zijn begrenzingen, lees dus goed de leginstructies door en volg deze op. Sommige Alpha Vinyl-vloeren worden geleverd met een bevestigde ondervloer die de installatie nog eenvoudiger maakt, dus bekijk wat de beste optie is voor jou. Een bevestigde ondervloer scheelt je een hoop werk terwijl je toch een elegante vloer krijgt die jaren meegaat. Vergeet ook hier niet de installatiehandleiding te raadplegen om er zeker van te zijn dat je de vloer legt zoals het hoort.

man installeert een click vinyl vloer op een ondervloer

Hoe installeer je je luxe klik PVC vloeren?

Onze klik PVC vloeren zijn eenvoudig te plaatsen dankzij het kliksysteem. Lees altijd de handleiding of het stappenplan door die bij elke vloer geleverd wordt. Bereid je oppervlak zorgvuldig voor wanneer je onze Vinyl Flex koopt. Zorg ervoor dat het schoon, droog en egaal is. De meeste van onze vloeren hebben een aparte ondervloer nodig. Deze zijn nodig omdat ze de kwaliteit, het comfort en de uiteindelijke uitstraling van jouw vloer verbeteren, bovendien optimaliseert de ondervloer het akoestisch comfort van jouw kamer. Zodra de ondervloer is geïnstalleerd, begin je met het leggen van jouw PVC kliklaminaat. Zorg ervoor dat je de juiste gereedschappen gebruikt om de installatie vlekkeloos te laten verlopen.

Als de vloer eenmaal is gelegd, is het tijd om deze af te werken met bijpassende accessoires. Wij hebben plinten en profielen in hetzelfde design als jouw vloer om een uniforme look te creëren. Hierdoor zul je eindigen met een verbluffende vloer die niet alleen elegantie aan je kamer zal toevoegen maar die ook nog vele jaren mee zal gaan. Weet jij al welke vloer jij wilt bestellen?

Ontdek onze klik PVC vloeren