Go to content Go to search
Quick-Steps verantwoorde PVC-vloeren

VERANTWOORDE
PVC-VLOEREN

Quick-Step-PVC-vloeren: onze milieu-impact minimaliseren

Door intelligent om te gaan met grondstoffen en te innoveren in groene energieopwekking, minimaliseren wij onze impact op de natuur bij de productie van PVC-vloeren. We hebben zelfs ons eigen circulaire ecosysteem gecreëerd om te voorkomen dat ons industrieel afval verbrand of gedumpt wordt. Ontdek hoe onze PVC-vloeren gemaakt worden.

Transparant over onze bronnen


Waarvan PVC gemaakt is

Een Quick-Step-PVC-vloer bestaat voor ongeveer 40% uit kalk, een natuurlijk materiaal dat in overvloed beschikbaar is. Een kwart is gemaakt van gerecycleerd pvc uit ons eigen productie-overschot. Nog een kwart wordt gemaakt van ‘puur’ of nieuw pvc, dat wordt vervaardigd uit chloor (gewoon zout) en ethyleen (ruwe olie).


Duurzame producten

Wij zijn ons er zeer bewust van dat olie een niet-hernieuwbare bron is, d.w.z. een stof die door de natuur niet op een menselijke tijdschaal hernieuwd kan worden. Daarom doen wij er alles aan om PVC-vloeren te ontwikkelen die tot wel 25 jaar lang gebruikt kunnen worden. Bovendien is ons R&D-team elke dag op zoek naar alternatieve oplossingen met duurzamere materialen.

Als je een milieuvriendelijker alternatief voor PVC-vloeren zoekt, is Quick-Step-laminaat precies wat je zoekt!

Waarvan Quick-Step-PVC-vloeren gemaakt zijn

Orthoftalaatvrij

De overige bestanddelen van onze PVC-vloeren – hoofdzakelijk additieven – bevatten geen schadelijke stoffen. De weekmakers die onze vloeren soepel maken, zijn dezelfde als die in kinderspeelgoed en voedselverpakkingen. Deze zijn dan ook 100% orthoftalaatvrij en volkomen veilig voor jou en je kinderen.


Intern gesloten kringloopsysteem

Wij recycleren 99% van ons eigen industrieel afval via ons intern productieproces. Dat betekent dat we materialen niet onnodig verbranden of dumpen en dat we ons eigen circulaire ecosysteem creëren. Onze productiefaciliteit genereert praktisch geen afval dat verbrand of nadien gestort moet worden.

Quick-Step-PVC-vloeren zijn 100% orthoftalaatvrij

Wij recycleren 99% van ons eigen industrieel
afval via ons intern productieproces.

Gezonde binnenlucht


Minimale ongezonde emissies

Het grootste deel van je leven speelt zich binnenshuis af en juist daarom is de luchtkwaliteit in je woning van vitaal belang. Veel factoren hebben er een invloed op: ventilatie, kaarsen, reinigingsmiddelen en zelfs de materialen in je interieur, zoals de vloeren. Om ongezonde emissies van VOS (vluchtige organische stoffen) te voorkomen – organische chemicaliën die bij kamertemperatuur een hoge dampdruk hebben – houden wij de productie van je vloer zo veel mogelijk intern. Zo weten we precies welke materialen er gebruikt zijn.


Lage VOS-emissies

Alle spullen om ons heen, zoals meubels of zelfs de muren van ons huis, hebben een uitstoot die van invloed is op de binnenluchtkwaliteit van onze woningen. Het is dus belangrijk om producten met een lage emissiewaarde uit te kiezen. Daarom is de VOS-emissie van je PVC-vloer lager dan de Europese norm, wat resulteert in een A+-beoordeling en een M1-label voor zeer lage emissies.

Quick-Step-PVC-vloeren hebben een zeer lage emissiewaarde

Groene productie


Goede buren

In onze fabriek waar we de PVC-vloeren Flex en Glue produceren, gebruiken we houtstofafval van onze aanpalende laminaatfabriek om groene warmte voor onze productielijn te genereren. Deze interne energie dekt 70% van de warmtebehoeften van onze sites, wat ons helpt om jaarlijks 25.000 ton CO2-uitstoot te vermijden.


Windenergie

Om onze Alpha PVC-vloerenfabriek van groene energie te voorzien, investeerden we in drie windturbines die jaarlijks 12.600 MWh aan groene energie opwekken. Dit is vergelijkbaar met het jaarlijkse energieverbruik van 3.490 Europese huishoudens.


Meer hernieuwbare energie

Unilin – de groep achter Quick-Step – heeft ook geïnvesteerd in twee biomassacentrales om houtstof en niet-recycleerbaar houtafval om te zetten in groene energie. Bovendien vertrouwen wij op energie van windmolens en zonnepanelen om onze fabrieken van energie te voorzien. De resultaten van onze inspanningen? Ongeveer de helft van de productie van de groep draait op hernieuwbare energie.

Unilin vertrouwt op groene energie van windmolens, zonnepanelen en biomassacentrales

Gecertificeerde veiligheid


Wij dagen onszelf uit door strikte veiligheids- en gezondheidscriteria toe te passen. Voor het naleven van enkele van de strengste milieu-en gezondheidsnormen kregen wij de volgende labels:

 • A+-emissielabel

  A+

  Het emissiecertificaat als erkenning voor zeer lage emissiewaarden. A+ is de hoogste categorie en staat voor de laagste emissiewaarde.
  Het emissiecertificaat als erkenning voor zeer lage emissiewaarden. A+ is de hoogste categorie en staat voor de laagste emissiewaarde.
 • EPD

  Met onze milieuproductverklaring geven wij blijk van ons engagement om nauwkeurige, betrouwbare en vergelijkbare informatie te verstrekken over de milieuprestaties van onze pvc-producten.
  Met onze milieuproductverklaring geven wij blijk van ons engagement om nauwkeurige, betrouwbare en vergelijkbare informatie te verstrekken over de milieuprestaties van onze pvc-producten.
 • M1-emissielabel

  M1

  Het bewijs dat onze vloerproducten geen giftige stoffen afgeven en geurloos zijn. M1 is de hoogste categorie in de Finse classificatie en staat voor de laagste emissiewaarde.
  Het bewijs dat onze vloerproducten geen giftige stoffen afgeven en geurloos zijn. M1 is de hoogste categorie in de Finse classificatie en staat voor de laagste emissiewaarde.