Go to content Go to search
Underfloor heating Quick-Step

Quick-Step en
vloerverwarming

Vloerverwarming voor laminaat- en pvc-vloeren

Verwarmde vloeren winnen steeds meer aan populariteit in zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten. Vaak geloven mensen dat deze optie hun vloerkeuze beperkt tot tegels. Maar wist je dat alle Quick-Step-laminaat- en pvc-vloeren ook compatibel zijn met vloerverwarming?
Quick-Step QuickHeat vloerverwarming

Krijg geen koude voeten met QuickHeat

Vanaf geniet je thuis van het luxueuze comfort van vloerverwarming zonder dat het je een fortuin kost. Met QuickHeat-vloerverwarming klaar je de klus eenvoudig zelf, zonder elektricien. QuickHeat is verenigbaar met Quick-Step-laminaat.

Verschillende soorten vloerverwarming en vloerkoeling

Quick-Step vloeren kunnen in combinatie met lage temperatuur vloerverwarming worden gebruikt. Lage temperatuur vloerverwarming kan worden gedefinieerd als een vloerverwarmingssysteem waarbij de gewone vloertemperatuur (= oppervlaktetemperatuur van je geïnstalleerde Quick-Step vloer) maximaal 27 °C bedraagt.

Je Quick-Step vloer kan geplaatst worden op:

 • Warm watersystemen:
  • Natte systemen (ingebed in de ondervloer)
  • Droge systemen
 • Electrische systemen:
  • Natte systemen (ingebed in de ondervloer)
  • Droge systemen

Volg de instructies van de vloerverwarming om na te gaan of uw vloer compatibel is met uw vloerverwarmingssysteem. Neem bij twijfel contact op met de technische afdeling van Quick-Step.

Onze Quick-Step laminaat- en pvc-vloeren zijn ook compatibel met vloerkoeling. Zorg ervoor dat u de juiste onderlaag gebruikt om een totale warmteweerstand te hebben van < 0,09 m² K/W.

Het belang van warmteweerstand en isolatie

Om van de voordelen van vloerverwarming te kunnen genieten, heb je een vloer nodig met een lage warmteweerstand, die de warmte doorlaat. Hoe hoger de warmteweerstand, hoe langer het duurt om je vloer op te warmen en hoe minder efficiënt je vloerverwarming zal zijn.

Daarnaast is het belangrijk om een isolerende laag onder je vloerverwarming te plaatsen. Zo wordt de warmte van de isolatielaag gereflecteerd en door de vloer geleid.

Quick-Step-pvc-vloeren hebben de laagste warmteweerstand van alle Quick-Step-vloeren en zijn uitstekende warmtegeleiders, waardoor ze perfect geschikt zijn voor vloerverwarming. Maar ons assortiment laminaatvloeren bieden ook geschikte en rendabele mogelijkheden.

Plaatsen van vloerverwarming en vloerkoeling

 

Bij het plaatsen van een vloer in combinatie met vloerverwarming of -koeling is het belangrijk om de specifieke richtlijnen voor elk vloertype te volgen.

 

 • Underfloor heating laminate flooring

  Laminaat en vloerverwarming

  Alle Quick-Step laminaatvloeren kunnen worden gebruikt in combinatie met 'lage temperatuur' vloerverwarming en vloerkoeling. Zorg ervoor dat uw laminaatvloer 'zwevend' geplaatst wordt en dat u de juiste ondervloer kiest.
  Alle Quick-Step laminaatvloeren kunnen worden gebruikt in combinatie met 'lage temperatuur' vloerverwarming en vloerkoeling. Zorg ervoor dat uw laminaatvloer 'zwevend' geplaatst wordt en dat u de juiste ondervloer kiest.
 • Underfloor heating vinyl flooring

  Pvc-vloeren en vloerverwarming

  Vinyl is een uitstekende thermische geleider, en daarom bijzonder geschikt voor plaatsing met 'lage temperatuur' vloerverwarming en vloerkoeling. Er is voor elk wat wils in onze luxe vinylcollecties.
  Pvc is een uitstekende thermische geleider, en daarom bijzonder geschikt voor plaatsing met 'lage temperatuur' vloerverwarming en vloerkoeling. Er is voor elk wat wils in onze luxe vinylcollecties.