Quick-Step en vloerverwarming

Krijg nooit koude voeten

Verwarmde vloeren winnen steeds meer aan populariteit in zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten. Vaak geloven mensen dat deze optie hun vloerkeuze beperkt tot tegels. Maar wist je dat alle Quick-Step-laminaat-, parket- en vinylvloeren ook compatibel zijn met vloerverwarming?

Welke vloeren zijn geschikt voor vloerverwarming?

Verschillende soorten vloerverwarming en vloerkoeling

Alle Quick-Step-vloeren kunnen gecombineerd worden met vloerverwarming op lage temperatuur. Afhankelijk van de vloer die je kiest, zijn er twee mogelijkheden:

  • verwarmingselementen – warm water of elektrisch – die in de ondervloer worden geplaatst. Dit werkt met alle Quick-Step-vloeren: laminaat, parket en vinyl.
  • Verwarmingsfilm: de nieuwste generatie vloerverwarmingssystemen. De verwarmingsfilm wordt op de deklaag of ondervloer geplaatst. Het is compatibel met onze laminaat- en parketvloeren.

Alle Quick-Step-vloeren zijn ook compatibel met vloerkoeling. De koelelementen werken op dezelfde manier als de verwarmingselementen, behalve dat ze met koud water werken in plaats van warm water.

Het belang van warmteweerstand en isolatie

Om van de voordelen van vloerverwarming te kunnen genieten, heb je een vloer nodig met een lage warmteweerstand, die de warmte doorlaat. Hoe hoger de warmteweerstand, hoe langer het duurt om je vloer op te warmen en hoe minder efficiënt je vloerverwarming zal zijn.

Daarnaast is het belangrijk om een isolerende laag onder je vloerverwarming te plaatsen. Zo wordt de warmte van de isolatielaag gereflecteerd en door de vloer geleid.

Quick-Step-vinylvloeren hebben de laagste warmteweerstand van alle Quick-Step-vloeren en zijn uitstekende warmtegeleiders, waardoor ze perfect geschikt zijn voor vloerverwarming. Maar ons assortiment laminaat- en parketvloeren bieden ook geschikte en rendabele mogelijkheden.

Plaatsen van vloerverwarming en vloerkoeling

Bij het plaatsen van een vloer in combinatie met vloerverwarming of -koeling is het belangrijk om de specifieke richtlijnen voor elk vloertype te volgen.

Quick-Step laminaat en vloerverwarming

Laminaat en vloerverwarming

Alle Quick-Step laminaatvloeren kunnen gebruikt worden in combinatie met vloerverwarming op lage temperatuur. Zorg dat je laminaatvloer zwevend geplaatst is en dat je de juiste ondervloer kiest.

Quick-Step vinylvloeren en vloerverwarming

Vinylvloeren en vloerverwarming

Vinyl is een uitstekende warmtegeleider en daarom bijzonder geschikt om boven vloerverwarming op lage temperatuur te plaatsen. In onze collecties Livyn luxevinyl vindt iedereen zijn gading.

Quick-Step houten vloeren en vloerverwarming

Houten vloeren en vloerverwarming

Onze houten vloeren zijn ook compatibel met vloerverwarming. Er zijn twee manieren om vloeren te leggen: ze kunnen gelijmd worden of 'zwevend' geplaatst worden. De keuze is aan jou!