De perfecte keukenvloer: PVC vs. keramiek

Je keuken kan er soms uitzien als een slagveld, je laat al eens broodjes vallen, morst drank of experimenteert met koken. Daarom wil je een vloer die geschikt is om jarenlang deze uitdagingen aan te gaan. Keramische tegels zijn geliefd voor hun stevigheid en onderhoudsgemak. Maar wist je dat PVC-tegels dezelfde strakke uitstraling vertonen en bovendien meer comfort bieden?

 

Bekijk alle Quick-Step PVC-tegels

Speciaal vervaardigd voor netelige situaties

Net als stenen of keramische vloeren lenen PVC-tegels zich perfect voor de keuken, ze zijn gemakkelijk te reinigen en volledig waterbestendig. Een blikje tomaten laten vallen tijdens het koken? Een ongelukje met de vaatwasser gehad? Wat wijn gemorst? Geen probleem! Even snel wegvegen en er blijft geen spoor van over. Een PVC-keukenvloer kan zowat alles aan.

De voordelen van PVC ten opzichte van klassieke tegels

Naast het onderhoudsgemak en de mogelijkheid om vrijwel alle geknoei te weerstaan, heeft een PVC-keukenvloer je nog meer te bieden:

  • een betere akoestiek: PVC absorbeert het geluid veel beter dan keramiek en brengt zo meer rust in je keuken;
  • meer comfort: PVC-vloeren zijn niet alleen zachter en stiller dan keramische vloeren, ze zijn ook geschikt voor vloerverwarming;
  • geschikt voor renovatie: een PVC-vloer is net zo gemakkelijk te plaatsen als laminaat, perfect voor doe-het-zelvers; rigide PVC kan zelfs op een bestaande vloer geplaatst worden, waardoor het ook perfect geschikt is voor renovaties;
  • veel designopties: met PVC-keukenvloeren heb je de vrije hand om het design te kiezen dat voor jou geschikt is. Hou je van een warme natuurlijke houtlook, of verkies je eerder de robuuste strakheid van modern beton? Het is allemaal mogelijk!

 

Bekijk alle Quick-Step PVC-tegels