De gepersonaliseerde 'pain cave' van Pieter Serry

Als trouwe sponsor van een van de beste wielerteams ter wereld hebben wij de fitnessruimte van onder meer de Belgische klimmer Pieter Serry een totale make-over gegeven, zodat ze in optimale omstandigheden kunnen trainen en presteren. Pieters exclusieve pain cave combineert rustgevende, maar speelse elementen met een ultrasterke Alpha PVC-vloer.

Klaar om te presteren

Het ontwerp van een home gym is even belangrijk als de uitrusting. De kleuren, vormen, materialen enz. hebben een grote invloed op de prestaties van de sporter. Ze kunnen zelfs een bron van mentale en fysieke energie zijn. Daarom hebben wij voor verscheidene renners van Deceuninck-Quick-Step een pain cave op maat ontworpen. Een van die renners is de Belgische klimmer Pieter Serry.

Pieter Serry: "Omdat het Belgische weer nogal onzeker is, en dat is nog zwak uitgedrukt, wil ik heel het jaar thuis kunnen trainen. Daarnaast gebruik ik mijn home gym voor powertraining, stabiliteitsoefeningen, squats enz. Met andere woorden: mijn home gym is zeker een van de belangrijkste kamers van mijn huis. Het moet dan ook een ruimte zijn waar ik me goed voel en klaar om te presteren."

Ontdek hoe jij je eigen pain cave kunt maken

Vredige sfeer

Serry houdt het meest van wedstrijden in een mooi berglandschap. Daarom hebben we koel muntgroen als basis gekozen voor de pain cave van de Belgische wielrenner. Groen weerspiegelt de natuur en heeft een rustgevend, maar ook verfrissend en stimulerend effect. Serry: "Dat natuurgevoel brengt mijn geest tot rust, zodat ik volledig op mijn training kan focussen en me na een intense work-out kan ontspannen."


De Belgische klimmer houdt van zijn rust en vrede – maar nooit voor lang. Zijn vrienden en ploegmakkers noemen hem 'de grappenmaker'. De speelse kleuren en vormen van de pain cave – let op de bergcontouren – weerspiegelen de grappige kant van Serry's persoonlijkheid. Het resultaat: een vredige sfeer met een ludieke toets. Het vele licht creëerde kansen voor kleurblokken, met het contrast van muntgroen en donkere groentinten.

De toevoeging van door hout geïnspireerde materialen – met een vloer van Alpha PVC als pièce de résistance – en van aardekleuren, wit en zwart geeft de pain cave een warm en natuurlijk gevoel. "Ik vind de combinatie van een elegant design en rustieke aspecten gewoon fantastisch", voegt Serry eraan toe.


Een warme en sterke vloer

De vloer van de pain cave is bekleed met Alpha PVC Bloom (Zeebries eik beige). De realistische vinylplanken zijn niet van echt hout te onderscheiden en voelen warm en zacht aan. Serry: "De look van echte eik – zonder knoesten en barsten – en het natuurlijke gevoel van de vloer dragen bij aan de ontspannende sfeer."

"Mijn vloer is niet alleen mooi om te zien, maar ook buitengewoon sterk. Vroeger moest ik heel voorzichtig zijn met mijn gewichten, mijn squatrek en de andere oefenspullen. Maar nu hoef ik me geen zorgen te maken over krassen of andere schade. Veel zweten is evenmin een probleem, want Alpha PVC is watervast en dus gemakkelijk schoon te maken. Laat het maar regenen als ik moet trainen: ik heb mijn plek!"


Op zoek naar een vloeroplossing voor je home gym?

Ontdek onze collectie Alpha PVC