Go to content Go to search

De perfecte gym
voor de renners
van Quick-Step Alpha Vinyl

Home gym met Alpha PVC:
stijlvol en prestatiegericht

Wist je dat een profwielrenner heel veel binnen traint om zijn basisconditie te onderhouden en aan zijn core stability werken? Om dat in de beste omstandigheden te doen, richtte Quick-Step tijdens het trainingskamp van de wielerploeg een heuse pain cave in. Met oog voor prestaties én esthetiek, dankzij de Alpha PVC-vloeren.

Mooi ingerichte pain cave voor extra morale

Een pain cave is een ruimte in je huis die je inricht om te kunnen trainen. Het verschil met de gewone home gym zit in de inrichting. Pain caves zijn trendy ingerichte kamers en zijn in dat opzicht meer leefruimtes waar sfeer, kleur en licht een grote rol spelen.

Dat de inrichting belangrijk is, bevestigen ook de renners van Quick-Step Alpha Vinyl. Want, zo zegt Stijn Steels, “het is een ruimte was je ettelijke uren per maand spendeert.” Dries Devenyns vult aan: “Een mooi ingerichte ruimte is goed voor de morale. Het geeft een soort energie.”

Quick-Step koos bij de inrichting van de pain cave voor zachte kleurschakeringen. Die stralen rust en harmonie uit. De hoofdrol is weggelegd voor lila, een kleur die kalmerend maar tegelijk ook opbeurend werkt. Daarnaast zorgen planten en natuurlijke materialen voor een motiverend effect.

Vinylvloer als perfecte basis

Ook de vloer is van groot belang bij het inrichten van een pain cave, net omdat de vloer niet enkel mooi moet zijn, maar ook functioneel. De vinylvloeren van Quick-Step brengen een natuurlijke look and feel naar je pain cave, samen met alle voordelen van vinyl.

Ze voelen zacht en warm aan, ideaal om oefeningen op te doen. Maar tegelijk zijn ze ook heel erg stevig, bestand tegen krassen en stootschade. Een gewicht laten vallen, water morsen of flink zweten? Geen probleem voor deze sterke, watervaste vinylvloer.

De pain cave viel alleszins in de smaak bij de renners. Het zette James Knox zelfs aan het dromen: “Indoor trainen is het moeilijkste deel van wielrennen. Je bent zo gefocust op het afzien. Dus misschien zou het me wel helpen mocht ik thuis ook zo’n mooi ingerichte ruimte hebben.”

Bekijk hoe de renners van Quick-Step Alpha Vinyl
hun pain cave ontdekten

7 tips om je eigen pain cave in te richten

Droom je van een eigen pain cave, zoals wereldkampioen Julian Alaphilippe of Pieter Serry?
Dan helpen deze tips jou op weg:

  1. Kies voor Alpha PVC. Dat is een vloer die stevig is maar toch zacht aanvoelt, wat aangenamer is tijdens het trainen. Ook een dempend effect is belangrijk, om te vermijden dat het geluid naar andere ruimtes draagt.

  2. Overdrijf niet bij het aankopen van trainingsmateriaal: voor een goede work-out heb je geen hopen materiaal nodig.

  3. Zorg dat je de ruimte voldoende ventileert.

  4. Denk aan een muziekinstallatie, want muziek geeft je het extra duwtje in de rug.

  5. Voorzie voldoende opbergruimte. Zo liggen er geen spullen in de weg en straalt je pain cave voldoende rust uit om aan je oefeningen te beginnen.

  6. Een spiegel is niet alleen handig om te controleren of je de oefeningen juist uitvoert, het doet de ruimte bovendien groter lijken.

  7. Licht en kleur hebben een impact op je gemoed. Rood, oranje en geel geven je energiepeil een boost. Blauw en groen werken dan weer ontspannend. Kies een inrichting die bij jouw persoonlijkheid past, want dat zal je motiveren om in topconditie te raken.

Gerelateerde stories