Laminaat of vinyl: een zij-aan-zij vergelijking

Vinyl vs. laminaat: hoe maak ik een keuze?

Kun je niet kiezen tussen een warme en comfortabele laminaat- of vinyl vloer? We helpen je de knoop doorhakken door beide in detail te vergelijken.

Laminaat en pvc: een zij-aan-zij vergelijking

Samenstelling: HDF vs. synthetisch pvc

Laminaat en pvc zijn anders samengesteld maar ze zijn beide uiterst duurzaam. Laminaat bestaat uit meerdere lagen en een HDF-kern die vervaardigd is uit samengeperste vezels van gerecupereerd hout. Pvc is ook meerlagig en bevat pvc- en glasvezelcomponenten. Deze zijn volledig vrij van schadelijke ortho-ftalaten.

Design: oog voor detail

Laminaat en vinyl vloerbedekking: uitzicht

Zowel laminaat als pvc-vloeren zijn uitermate realistisch. Subtiele oppervlaktexturen met fijne nerfstructuren zorgen voor een natuurlijk effect van hout of steen.

Onze Signature laminaatcollectie ziet er nog realistischer uit. Haar elegante dessin, authentieke structuren en realistische voegen maken van Signature de meest verfijnde laminaatvloeren ooit. Je kunt ze nauwelijks van echt hout onderscheiden.Duurzaam: een vloer waarop je kan bogen

Comfort en geluid

Pvc-vloeren voelen zacht en warm aan. Erop stappen is in elk opzicht een aangename ervaring. Hun geluidsakoestische eigenschappen dempen ongewenst geluid van hakken, laarzen, sportschoenen en dierenklauwen.

Laminaatvloeren zijn meestal wat luidruchtiger door hun harde oppervlak en lage gewicht. Ze kunnen ook wat hol aanvoelen als je erover stapt. Hoewel pvc al voorzien is van meerdere geluidsabsorberende lagen, kan je de geluiddempende eigenschappen van het laminaat nog verder optimaliseren met onze SilentWalk-ondervloer.

Vloerverwarming

Beide vloersoorten zijn compatibel met vloerverwarming, hoewel pvc op dit vlak iets efficiënter is. Pvc-vloeren hebben de laagste thermische weerstand van alle Quick-Step vloeroplossingen en zijn uitstekende warmtegeleiders.

Vochtbestendigheid

De waterafstotende technologie voorkomt, in combinatie met het gepatenteerde Uniclic kliksysteem, dat water je laminaat- en pvc-vloeren beschadigt. Alle pvc-vloeren zijn volledig watervast en de meeste Quick-Step laminaatvloeren hebben een innovatieve HydroSeal-coating in de groeven, zodat er geen water door kan sijpelen.

Slijtage

De Quick-Step laminaat- en pvc-vloeren staan aan de top wat stootbestendigheid, duurzaamheid en krasbestendigheid betreft. Slimme technologieën zoals de gepatenteerde Scratch Guard bovenlaag zorgt ervoor dat onze vloeren beduidend krasbestendiger zijn. Hoewel het verschil zeer klein is, hebben onze laminaatvloeren een stapje voor op onze pvc-vloeren wat krassen en slijtage betreft.

Plaatsing: gewoon klikken

Beide vloersoorten zijn eenvoudig te plaatsen dankzij ons innovatief Uniclic (Multifit) kliksysteem. Je kunt ze dus gerust zelf plaatsen!

Als je het liever overlaat aan een professional, helpen we je met plezier zoeken naar de dichtstbijzijnde erkende Quick-Step plaatser.

Laminaat en vinyl vloerbedekking: plaatsingOnderhoud: schoonvegen

Laminaat en vinyl vloerbedekking: onderhoud

Het volstaat om ze regelmatig te stofzuigen en te dweilen met een vochtige doek in combinatie met de reinigingsproducten uit de Quick-Step cleaning kit. Zowel laminaat- als pvc-vloeren zijn eenvoudig schoon te houden.Prijs & garantie: een vloer voor het leven

Laten we het over de kosten hebben: laminaat en pvc zijn beide voordelig geprijsd. In de laagste prijsklassen biedt laminaat meer keuze. Bovendien wordt zowel Quick-Step laminaat als pvc geleverd met een uiterst lange garantietermijn: respectievelijk tot 25 jaar en 20 jaar.

Help me kiezen

Kun je nog steeds geen keuze maken tussen laminaat en pvc? Probeer onze FloorExplorer. Nadat je 4 eenvoudige vragen hebt beantwoord, zal onze tool je adviseren welke vloeren ideaal zijn voor jouw project.

Probeer onze FloorExplorer

Gerelateerde Stories

2-12-2019

Laminaat en parket: een zij-aan-zij vergelijking

2-12-2019

Vinyl en parket: een zij-aan-zij vergelijking