Go to content Go to search
Duurzame Quick-Step laminaatvloeren

CREËER EEN DUURZAME WONING MET
VLOEREN VAN HERWONNEN HOUT

Ontdek waarom herwonnen hout de keuze bij uitstek is voor je droomvloeren

UNILIN – de groep achter Quick-Step – is al sinds de jaren zestig een pionier in de circulaire economie. In die tijd gebruikten we vlasstro – een afvalstroom uit de vlasindustrie – om onze spaanplaten te produceren. Tegenwoordig richten we ons op hout om je droomvloeren te creëren, omdat het CO₂ opslaat en een herbruikbaar materiaal is dat in groene energie omgezet kan worden.

Richting de circulaire economie van de UNILIN Group

Wist je dat hout, in tegenstelling tot andere grondstoffen, CO₂ opslaat in plaats van het uit te stoten? Bovendien kan het meermaals hergebruikt worden en aan het einde van de levenscyclus omgezet worden in groene energie. Het is het perfecte voorbeeld van hoe hout als hernieuwbare grondstof op een duurzame manier gebruikt kan worden. Daarom hebben wij de taak op ons genomen om hout zo lang mogelijk te hergebruiken en de levensduur ervan maximaal te verlengen.

Gekapte bomen UNILIN teruggewonnen houtpark stamstapel
UNILIN's installaties en biomassacentrales

Verlengen van de levenscyclus met herwonnen hout

Door hout te hergebruiken, sparen we het van verbranding en voorkomen we dat er koolstof vrijkomt die al tientallen jaren opgeslagen is. Als hout aan het einde van zijn levenscyclus gekomen is, zetten wij het om in hernieuwbare energie met onze eigen installaties in onze twee biomassacentrales. Het is het perfecte voorbeeld van hoe hout als grondstof op een duurzame manier gebruikt kan worden. Het verlengen van de levenscyclus van hout heeft ertoe bijgedragen dat de UNILIN Group in 2018 als eerste vloerenproducent het EU Ecolabel behaald heeft.

Gerelateerde stories