Go to content Go to search
Quick-Step PVC in de keuken

PVC- VS. LAMINAATVLOEREN

Een zij-aan-zij-vergelijking

  • #laminaat
  • #pvc

We helpen je graag om de voordelen van PVC en laminaat te vergelijken

Weet je maar niet te kiezen tussen sterk en natuurlijk ogend laminaat of warm en waterbestendig PVC? We helpen je om de knoop door te hakken door beide in detail te vergelijken.

Eigenschappen

Laminaat

PVC

Samenstelling

HDF met gedrukte dessinlaag

Synthetisch pvc

Uitstraling

Natuurgetrouwe dessins en structuren

Natuurlijke look

Geluiddicht

Met de juiste ondervloer

Zacht en geruisloos dankzij meerdere geluidsabsorberende lagen

Vloerverwarming

Compatibel, zeer efficiënte warmtegeleiding

Compatibel, zeer efficiënte warmtegeleiding

Waterbestendigheid

Waterbestendig oppervlak, kan gebruikt worden in
keukens en badkamers

Waterbestendig oppervlak, kan gebruikt worden in
keukens en badkamers

Krasbestendigheid

Uitzonderlijk kras- en vlekbestendig

Goede kras- en vlekbestendigheid

Plaatsing

Snelle en eenvoudige plaatsing

Snelle en eenvoudige plaatsing

Onderhoud

Eenvoudige standaardreiniging

Eenvoudige standaardreiniging

Budget en garantie

Voordelige prijs, tot 25 jaar garantie

Voordelige prijs, tot 25 jaar garantieProbeer de FloorExplorer

Duurzaam: laminaat en PVC


Uiterst duurzaam op verschillende manieren

Op zoek naar een sterke vloer die een leven lang meegaat? Laminaat- en PVC-vloeren zijn structureel verschillend, hoewel beide vloeren een extreme duurzaamheid bieden.

Laminaat bestaat uit meerdere lagen en een HDF-kern, die vervaardigd is van samengeperste vezels van teruggewonnen hout. PVC-vloeren zijn ook meerlagig, maar bestaan uit pvc- en glasvezelcomponenten. Deze zijn volledig vrij van schadelijke ftalaten.


Verfijnd tot in de kleinste details

Als je een vloer wilt die een natuurlijke uitstraling combineert met een moeiteloos onderhoud, kan laminaat of PVC de beste keuze zijn. Zowel laminaat- als PVC-vloeren zijn uitermate realistisch.

Neem bijvoorbeeld de Capture-collectie: subtiele oppervlaktestructuren met geraffineerde houtbloemstructuren zorgen voor een natuurlijk houteffect. Je zult nauwelijks het verschil zien!

Quick-Step's duurzaam laminaat in detail
#Loading#

Ongedwongen schoonheid, elke dag opnieuw


Warm en geruisloos

Bovendien ziet het er niet alleen goed uit. Als je graag blootsvoets door het huis loopt, houden zowel PVC- als laminaatvloeren je voeten warm en comfortabel. Ze kunnen zelfs gebruikt worden met vloerverwarming – daarvoor zijn PVC-vloeren wel iets efficiënter dan laminaatvloeren.

Laminaat- en PVC-vloeren zijn bovendien ook geruisloos: geen weergalmende voetstappen als je door het huis loopt op zoek naar je sleutels om even een frisse neus te halen. Dus als je in een appartement woont, zullen je buren je keuze ook weten te appreciëren!


Water? Onder controle!

Misschien maak je je zorgen over het gebruik van PVC of laminaat in ruimtes die nat kunnen worden, zoals de badkamer of de keuken? Dat is niet nodig: PVC-vloeren zijn 100% waterdicht – ideaal voor zelfs de meest spetterende badkamer – bovendien zijn onze laminaatvloeren verkrijgbaar in verschillende waterbestendige collecties die tegen een stootje kunnen.


Maak je geen zorgen over krassen!

Al onze PVC- en laminaatvloeren zijn goed beschermd tegen krassen en vlekken, dankzij slimme technologieën zoals de gepatenteerde 'Scratch Guard'-toplaag. Dartele pups, kinderen die wetenschappelijke experimenten uitvoeren of uit de hand gelopen kookexperimenten, je vloer kan het allemaal aan. Hoewel het verschil zeer klein is, hebben onze laminaatvloeren een stapje voor op onze PVC-vloeren wat krassen en slijtage betreft.

Quick-Step PVC in de badkamer
#Loading#

Plaatsing:
gewoon in elkaar klikken


Beide vloertypes zijn uiterst eenvoudig te plaatsen, dankzij ons innovatieve Uniclic (Multifit)-kliksysteem. Zowel de laminaat- als PVC-vloeren van Quick-Step zijn zo eenvoudig te plaatsen dat je het zelf kunt doen! Als je het liever overlaat aan een professional, helpen we je met plezier zoeken naar de dichtstbijzijnde erkende Quick-Step expert.

PVC-vloeren zijn bijzonder geschikt voor renovaties, aangezien ze zeer dun zijn en bovenop een bestaande vloer gelegd kunnen worden. Als je Alpha PVC gebruikt, mag de ondervloer zelfs onregelmatig zijn! Dit bespaart je de moeite – en de tijd, kosten en rommel – van het verwijderen van de oorspronkelijke vloer.

Onderhoud van PVC en laminaat:
een schone lei


Het volstaat om ze regelmatig te stofzuigen en te dweilen met een vochtige doek in combinatie met de reinigingsmiddelen uit de Quick-Step reinigingsset. Zowel laminaat- als PVC-vloeren zijn eenvoudig te reinigen.

Eenvoudig te reinigen laminaatvloer

Een vloer voor het leven
en binnen je budget

Over de kost gesproken: laminaat en PVC zijn allebei voordelig geprijsd. In de laagste prijsklassen biedt laminaat meer keuze. Bovendien hebben zowel Quick-Step laminaat als PVC een garantie van 25 jaar, waardoor je er zorgeloos kunt van genieten!

Quick-Step laminaat in een thuiskantoor
#Loading#
Quick-Step PVC in een thuiskantoor
#Loading#

Laminaat of PVC
help me kiezen

Weet je nog steeds niet zeker welk vloertype het meest geschikt is voor je project? Probeer onze FloorExplorer. Nadat je vier eenvoudige vragen beantwoord hebt, zal onze tool je helpen bij het vinden van je ideale vloer en je ideale vloertypes binnen ons assortiment selecteren.


Probeer de FloorExplorer

Gerelateerde stories

Retro: de nieuwe trend in woningrenovatie

Je huis aan het renoveren? Retro is dé trend van het moment! Met een paar tips en een beetje hulp van Alpha PVC bekom je in een handomdraai precies de afwerking en vloer die je voor ogen had.

#pvc #inspiratie