‘Quick-Step Master Installer’: haal een expert in huis!

Hoewel je een Quick-Stepvloer gemakkelijk zelf kan plaatsen, kiezen toch steeds meer mensen voor professionele plaatsing door een erkende Quick-Stepinstallateur. Deze ‘Master Installers’ worden opgeleid in de Quick-Step Academy, een exclusief trainingscenter in Wielsbeke. Wie met een erkende Master Installer in zee gaat, haalt dan ook een topexpert in huis.


Quick-Step Academy

De Quick-Step Master Academy in Wielsbeke werd ondergebracht in een historische locatie: de hoeve waar vlasboeren uit de streek destijds hun allereerste vezel- en vloerplanken produceerden. Ondertussen werd het pand omgebouwd tot een toonaangevend trainingscenter voor professionele installateurs van vloeren in PVC, laminaat of parket.
Professionals kunnen er een heel scala aan cursussen volgen om mee te blijven met de nieuwste technieken en hun kennis verder bij te schaven. Ze krijgen er les van gespecialiseerde en hooggekwalificeerde Quick-Stepmedewerkers.

De Quick-Step Academy is het grootste opleidingscentrum voor de vloersector. Ze heeft een oppervlakte van ongeveer 370 m² en telt naast een theorielokaal ook zes aparte praktijkzones waar de cursisten telkens een ander technisch aspect van het vloerleggen kunnen oefenen.

Master Installer

De meest intensieve cursus aan de Academy is de opleiding tot ‘Master Installer’. Cursisten die zich willen inschrijven moeten minstens twee jaar ervaring hebben. Ze volgen een tweedaagse (PVC) of driedaagse (laminaat en parket) opleiding tot expert. Tijdens het theoretische gedeelte leren ze alles over de huidige regelgeving en de technische mogelijkheden van de nieuwste producten, maar de klemtoon ligt vooral op de praktijk. 

Zo leren de cursisten onder meer hoe ze de ondervloer perfect voorbereiden, hoe trappen afgewerkt moeten worden of hoe ze rond moeilijke obstakels kunnen werken. Bedoeling is dat ze probleemloos vloeren kunnen plaatsen en afwerken, zelfs in de moeilijkste situaties. Doorheen de cursus worden de cursisten op zowel hun attitude, alsook skills beoordeeld. Pas wanneer men een positieve evaluatie ontvangt, mag men ze zich ‘Master Installer’ noemen.

De voordelen van werken met een erkende Master Installer

Alle erkende Master Installers zijn terug te vinden op onze website. Wie ervoor kiest om zijn vloer te laten plaatsen door een Master Installer, kan genieten van absolute gemoedsrust:
  • Alleen bij onze erkende Master Installers krijg je een gratis installatiewaarborg van twee jaar 
  • Door je vloer aan een Master Installer toe te vertrouwen ben je zeker van een optimaal resultaat. 
  • Master Installers kunnen ook zonder problemen je trappen, plinten en afwerkingsprofielen voor hun rekening nemen.


Top