Felle kleuren: dé interieurtrend van 2021

Felle kleuren vormen een van dé interieurtrends van het ogenblik. En dat is heus niet zo gek, als je bedenkt hoe we noodgedwongen in een vrij kleurloze wereld gekneld zaten het voorbije jaar. Het vele thuis zitten heeft ons massaal geïnspireerd om onze interieurs met een stevige dosis kleur te vaccineren. Maar hoe begin je eraan, en vooral: hoe ver wil je gaan?

Klaar voor meer kleur in je interieur? Voor je aan je parcours richting een felgekleurde inrichting begint, denk je best even na hoe je te werk wilt gaan. Je kan iedere kamer immers op verschillende manieren in een gekleurd kleedje steken. Ga je voor opvallende decoratieve elementen, trakteer je de muren op een opvallende lik verf, of kies je voor een vloerkleur die eruit springt?

Decoreer met durf


Ben je wat toch wat terughoudend als het over felle kleuren gaat? Geen nood, je hoeft heus niet meteen een pot knalgele of grasgroene verf open te trekken. Houd die muren gerust maagdelijk wit, er zijn genoeg decoratieve elementen in leuke, opvallende kleuren waarmee je een gelijkaardig effect bekomt.

Ben je na enkele weken helemaal van idee veranderd? Dan ruil je die hemelsblauwe sofa gewoon weer om, haal je die roze klok opnieuw van de muur of zet je dat felgekleurde lampje ergens anders neer. Het belangrijkste is: durf te experimenteren!


Nieuwe vloer, nieuwe kamer


Geen betere manier om de hele look van een kamer om te gooien, dan met een nieuwe vloer. Het effect van een switch naar een lichtere, donkere of fellere vloer kan bijzonder verfrissend zijn. Een vloer in een nieuwe kleur kan de hele kamer in een oogopslag groter of net intiemer doen lijken, koeler of warmer, luxueuzer of gezelliger. Wat je ook wilt bereiken, er is een Quick-Step laminaat-, vinyl- of parketvloer die het voor je kan waarmaken!


Accentmuren: impact gegarandeerd


Eén gekleurde muur, meer is er vaak niet nodig om de kamer een bijzonder karakter en extra diepte te geven. Less is more, weet je wel? Een accentmuur komt pas echt uit de verf wanneer hij contrasteert met de witte muren eromheen. Bovendien kun je volop experimenteren met een kleur, zonder meteen je hele huis aan te pakken. Kies dus een muur uit die je onder handen wil nemen en check vooraf even de lichtinval. Een wand met weinig daglicht zal sowieso donker ogen en kan je dus beter een lichte accentkleur geven. Knoop doorgehakt? Verfplunje aan!

 

Alles of niets


Is de voorzichtige aanpak niet echt jouw ding en wil je de trend om felle kleuren te gebruiken maximaal omarmen? Combineer dan al het voorgaande! Een kleurrijke accentmuur, een vloer die meteen de aandacht trekt en unieke decoratieve elementen die voor nog extra kleur zorgen. Waarom niet? Zachte pastel kleuren zoals geel of roze zijn ideale kleuren voor de muren en gaan perfect samen met felle accessoires in meer intense kleuren. Je durf zal beloond worden met een speels interieur, waar je gegarandeerd energie van krijgt.


Bekijk het zelf in de RoomViewer


Eerst zien en dan geloven? Bekijk hoe al onze mogelijke vloerkleuren- en patronen eruit zien in jouw eigen interieur, met de Quick-Step RoomViewer.

Ontdek de RoomViewer

Gerelateerde Stories

16-4-2021

Creëer bij je thuis de perfecte fitnessruimte met Alpha PVC

27-5-2021

Een vloer met houtlook voor een uitzonderlijke woning