Go to content Go to search

Ontmoet je Quick-Step
Floor Designers

Onze interieurontwerpers
onthullen hoe de perfecte vloer
tot stand komt

Vandaag trendy, morgen klassiek – onze laminaat-, PVC- en parketassortimenten zijn stijlvolle vloeren die de tand des tijds zullen doorstaan op het gebied van uitstraling en duurzaamheid. Maar heb je je ooit afgevraagd wat er allemaal komt kijken bij het maken van onze vloeren? Onze interne ontwerpers kennen onze vloeren door en door en zijn altijd op de hoogte van de laatste interieurtrends, waardoor ze de perfecte gidsen zijn voor een exclusief kijkje achter de schermen.
Ontdek onze PVC-, laminaat- en parketassortimenten

Steeds op zoek naar inspiratie

“Voor mij is inspiratie alles,” zegt Joyce Van Waeleghem. “Bewust en onbewust ben ik elk moment van de dag op zoek naar nieuwe ideeën. Het is meer dan gewoon een deel van mijn job, het is echt een manier van leven.” Als hoofdontwerpster van Quick-Step verkent Joyce zowel huidige als toekomstige trends om ze toe te passen bij de ontwikkeling van nieuwe vloertegeldessins. “Of ik nu op het werk ben, 's avonds thuis tv kijk, door sociale media scrol of zelfs gewoon de hond uitlaat, het inspiratieproces houdt nooit op.”

“Als je inspiratie zoekt voor het herinrichten van je interieur, is het een goed idee om eerst een moodboard te maken. Om jezelf een duidelijk overzicht te bieden, prik je best op één bladzijde de kleuren, stoffen en andere elementen die je in de kamer wilt aanbrengen. Bovendien is de RoomViewer op de Quick-Step website een handige tool om je te helpen: upload gewoon een foto van de kamer die je gaat renoveren en experimenteer met de verschillende kleuren, classificaties en patronen om een algemeen beeld te krijgen van de vloer die je wilt. Daarna kan je je definitieve beslissing nemen op basis van je budget en de grootte van je kamer.”

Quick-Step Floor Designers Joyce Van Waeleghem

Een tip van Joyce

“Een nieuwe vloer kiezen is een belangrijke beslissing, aangezien deze nog heel wat jaren deel zal uitmaken van je leven. Stel je je nieuwe vloer voor als een leeg canvas waarop je je visie kunt weerspiegelen. Eender of je nu een rustgevende, biophilic design-vibe zoekt of een meer funky retrolook, vergeet niet dat interieurtrends komen en gaan en dat je eigen smaak na verloop van tijd kan veranderen. Het is altijd belangrijk om een vloer te kiezen die geschikt is voor verschillende interieurstijlen, in plaats van te proberen om deze af te stemmen op je huidige meubilair.”

 

Bekijk de Quick-Step RoomViewer

Quick-Step Floor Designers Odile Grillet

Back to nature

De natuur is altijd een grote inspiratiebron voor alle Quick-Step designers. Odile Grillet, Design Manager Laminate, legt uit: “Bij het ontwerpen van een nieuwe vloer is het voor ons belangrijk om de look-and-feel zo natuurgetrouw mogelijk weer te geven. Ik probeer altijd natuurlijke elementen te gebruiken om vernieuwende dessins te creëren door me te focussen op de kleuren, vormen en combinaties die ik zie in de natuur om me heen. Ik verbaas me voortdurend over de pracht van de natuur: wilde bloemen in alle kleuren van de regenboog, de vijftig tinten grijs die in stenen te vinden zijn ...”

“Hoewel onze laminaatplanken machinaal geperst worden omwille van het houtbloemeffect, is het oorspronkelijke houtbloemontwerp zelf gebaseerd op een echt stuk hout,” gaat Odile verder. “Bovendien is het creëren van dat effect ingewikkelder dan je zou denken. We nemen de tijd om het houtgevoel en de absorptie en weerkaatsing van het licht te bestuderen. Bovenal vinden we het belangrijk om de schoonheid van de natuur te eren in laminaat dat oogt, aanvoelt en ja, zelfs klinkt als het echte werk.”

Maar dat is nog niet alles: wist je dat je niet alleen de natuur zelf in huis haalt als je een Quick-Step vloer kiest, maar ook een milieubewuste keuze maakt? Elke Quick-Step vloer is PEFC-gecertificeerd, wat betekent dat de materialen afkomstig zijn uit duurzaam beheerde bossen.

Het creëren van duurzame,
prachtig ogende vloeren

De Quick-Step ontwerpteams streven ernaar om hoogwaardige vloeren te creëren die er niet alleen fantastisch uitzien, maar ook heel weinig onderhoud vergen. Als Team Lead Chemical Research is Pieter-Jan Sabbe verantwoordelijk voor het creëren en optimaliseren van alle gebruikte chemische processen.

“Ik heb een boeiende job, want ik werk zowel aan de ontwikkeling als aan de productie van de verschillende vloerreeksen,” vertelt Pieter-Jan. Bij de ontwikkeling van een nieuwe vloerreeks is duurzaamheid van groot belang. We willen sterke, slijtvaste vloeren maken die er ook de komende 25 jaar mooi blijven uitzien. Ze moeten voor onze klanten niet alleen eenvoudig te plaatsen zijn, maar ook eenvoudig te reinigen en te onderhouden.”

Quick-Step Floor Designers Pieter-Jan Sabbe

Waterbestendigheid zal altijd een belangrijk kenmerk van onze vloeren blijven. We weten dat onze klanten een vloer willen die tegen een stootje kan en er nog vele jaren goed blijft uitzien. Ongelukken kunnen gebeuren, vooral met water. We focussen ons dan ook op de optimalisatie van de waterbestendigheid bij elke nieuwe generatie vloeren die we ontwikkelen, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over beschadiging van je Quick-Step vloer.”

 

Ontdek ons waterbestendig laminaat

Inspirerende vloeren – de laatste fase

Zodra het ontwerpproces voltooid is, is het aan het Technical Design-team om het nieuwe ontwerp om te zetten in een realiteit die op grote schaal geproduceerd kan worden. Bastien Grillet, Technical Design Manager, is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de verschillende machineonderdelen waarmee de houtbloemstructuur in de planken aangebracht wordt en moet ervoor zorgen dat de structuur perfect aansluit bij het vloerdessin.

“We zijn altijd op zoek naar de interne ontwikkeling van nieuwe innovatieve technieken. We overleggen met onze leveranciers hoe we betere, efficiëntere machines kunnen maken, die ons op hun beurt betere vloeren zullen opleveren. We kijken ook naar andere elementen voor extra inspiratie, bijvoorbeeld AI of gaming. Ik ben er trots op dat de Quick-Step vloeren waar we zo hard aan werken, fundamenteel deel uitmaken van het leven van zoveel mensen wereldwijd.”

Quick-Step Floor Designers Bastien Grillet

Een passie voor design

Dag in, dag uit werken onze Floor Designers met passie en toewijding om authentieke, natuurlijke PVC-, parket- en laminaatvloeren voor je woning te creëren. We putten uit verschillende inspiratiebronnen en combineren origineel intern design en ontwikkeling met innovatieve productiemethoden om ervoor te zorgen dat je vloer er langer prachtig uitziet. Zoals je ziet, gaat er veel meer schuil achter je Quick-Step vloer dan je op het eerste gezicht zou zeggen!

 

Ontdek onze laminaatvloeren

Ontdek onze parketvloeren

Ontdek onze PVC-vloeren