Go to content Go to search

RETRO
de nieuwe trend
in woningrenovatie

Van meubilair tot vloeren!

  • #pvc
  • #inspiratie

Je PVC-vloer
in een retro interieur plaatsen

De vrolijke vintagestijl maakt zijn comeback in onze woningen. Dat is geweldig nieuws! Vooral omdat je gemakkelijk van je grootmoederlijk interieur iets grandioos kan maken, met enkele leuke wandkleuren, vele opties om tweedehands meubilair te hergebruiken en te integreren, en tal van flexibele oplossingen (zoals Alpha PVC) om een oude vloer te transformeren. Waar draait de vintagetrend eigenlijk om en hoe pak je een geslaagde retro vloerrenovatie aan?
Lees verder om het te ontdekken.

Retro vloeren als je grootste uitdaging

De vloer vormt de basis van je retro woningrenovatie, daarom is het zeer belangrijk om meteen de nagel op de kop te tikken. Het goede nieuws? Het is eigenlijk heel eenvoudig om die lelijke oude tegels te bedekken en de retrolook te creëren waar je altijd al van droomde. Wist je bijvoorbeeld dat Alpha PVC-planken en -tegels gewoon bovenop een bestaande vloer geplaatst kunnen worden, zelfs als deze oneffen is? Beter nog, doordat Alpha PVC waterbestendig en supersterk is, past het in elke ruimte van je renovatieproject, inclusief je keuken en je badkamer.

 

Alpha PVC ontdekken

#Loading#
#Loading#

Retro interieurdesign: oude favorieten met een moderne twist

Wil je graag de juiste keuzes maken, maar twijfel je aan de regels? Als het leuk en levendig aanvoelt, dan is het waarschijnlijk retro! De nadruk ligt op felle kleuren, onstuimige designs en een algemeen gevoel van flair. Met andere woorden, precies wat we nodig hebben om ons op te monteren in 2022. De jaren '50, '60 en '70 vormen de belangrijkste inspiratiebron, maar in feite kan elk tijdperk uit het verleden erin verwerkt worden. De retrostijl is eclectisch en brengt oud en nieuw samen tot een caleidoscoop van stoffen en vormen, texturen en materialen, kleuren en vormen. Het eindresultaat is ouderwets met een moderne touch, wat resulteert in een aantrekkelijke, knusse uitstraling.

Tips om je retro renovatie te doen slagen

Er is ook oog voor detail nodig om een werkbaar decor in retrostijl te creëren. Eens de vloer afgewerkt is – een fluitje van een cent dankzij Alpha PVC - ligt de kunst in het combineren van kleuren en vormen, leuke stoffen en meubilair. Het belangrijkste om te onthouden bij het inrichten in deze stijl is dat je er helemaal voor moet gaan.

  1. Vintagekleuren kiezen
  2. Een van de gemakkelijkste manieren om een kamer een retro metamorfose te geven, is te kiezen voor vintage kleuren. Avocadogroen is een zeer populaire keuze, samen met mosterdgeel en combinaties van bruin, rood of blauw. Gewaagd en psychedelisch waren populair in de jaren zestig. Of blijf bij de jaren zeventig met rijk oranje gecombineerd met kleiachtige, gedempte, neutrale kleuren. Spetter ze op de muren of breng kleuraccenten aan met meubilair of woningdecoratie, zoals kussens.

  3. De vormen omarmen
  4. Cirkels waren populairder dan ooit in de jaren zestig en zeventig. Geen wonder dus dat ze helemaal terug zijn in het retro interieurdesign. Meubilair met gebogen vormen wordt door ontwerpers een van de toptrends van vandaag genoemd en zijn absoluut niet meer weg te denken. De toevoeging van afgeronde randen in cirkelvormige geometrische patronen op bv. behang of foto's verzacht ook de scherpe randen en zorgt voor gezelligheid. Inspiratie nodig? Inspiratie in overvloed in art deco- en art nouveau-design.
#Loading#

  1. Creatief zijn in je materiaalkeuze
  2. Til je retrolook naar een hoger niveau met een creatieve materiaalkeuze. Vintage leder, luxe fluweel, klassieke Lloyd Loom-rotan, een shagpile tapijt… Meng naar hartelust. Dat is het leuke eraan!

  3. Geef je oud meubilair een nieuw leven
  4. Een retro make-over hoeft je geen fortuin te kosten. Natuurlijk bestaat er prachtig designmeubilair, maar je kunt er ook voor kiezen om je bestaand meubilair op te knappen of een bezoekje te brengen aan de dichtstbijzijnde tweedehandswinkel. Er is keuze genoeg. De essentie van retro? De meubelstukken zullen meestal je aandacht proberen te grijpen. Kies als zitmeubel voor een opvallende rotanstoel of ga voor zitzakken, ronde krukjes, een hangstoel of een luxueuze relaxstoel.
#Loading#

Met Alpha PVC-vloeren en een beetje creativiteit is het verrassend eenvoudig om je retro herinrichting te doen slagen. De beloning? Een unieke uitstraling en een vrolijke gezelligheid waar jij (en je vrienden en familie) zeker van zullen genieten.


Alpha PVC ontdekken

Gerelateerde stories