Go to content Go to search
Quick-Step laminaat in kinderkamer

5 ideeën voor de perfecte
kinderkamer

Een leuke maar praktische kinderkamer

Ben je een kinderkamer aan het inrichten en weet je niet goed waar te beginnen? Creëer een leuke en gezellige ruimte voor je kind, maar zorg er wel voor dat je een interieur kiest dat ook aan hun (en jouw) praktische behoeften voldoet. Ontdek onze 5 tips voor de slaapkamer van je kind om er een ruimte van te maken waar ze nog vele jaren plezier aan zullen beleven.

  1. Voeg een vleugje kleur toe

Hou er bij het kiezen van een kleurenschema rekening mee dat de voorkeuren van je kind in de loop der jaren snel kunnen veranderen. Kies voor meer neutrale tinten voor de muren en vloeren om een ruimte te creëren die leuk en toch tijdloos is. Voeg een vleugje kleur en creativiteit toe aan accessoires zoals kussens, gordijnen of meubels. De inrichting van de slaapkamer zal net zo leuk en levendig zijn, maar het zal gemakkelijker zijn om opvallende stukken te vervangen als je kind er na een tijdje genoeg van krijgt.

Wil je het effect van verschillende vloer- en muurkleuren in je interieur bekijken?

Probeer de RoomViewer


  1. Gebruik zachte en warme materialen, zoals een PVC-vloer

Gebruik materialen die warm zijn en aangenaam aanvoelen om de slaapkamer knus in te richten. Plaids en kussens zijn geweldig, maar denk ook aan je vloer! Kinderen zitten en spelen veel op de grond, dus kies een vloer die comfortabel aanvoelt om op te zitten. Een PVC-vloer is een goede keuze. Het voelt zacht en warm aan en is aangenamer dan een koude keramische tegel. Bovendien heeft een PVC-vloer geluidsabsorberende eigenschappen, wat van pas zal komen als je kind de volgende keer besluit een dansfeestje te houden.

Bekijk onze PVC-vloeren

Quick-Step laminaat slaapkamer
#Loading#

  1. Creëer een multifunctionele ruimte
Zorg ervoor dat de slaapkamer van je kind een ruimte is die met hem of haar kan meegroeien. Je wilt een plek waar kinderen vrij kunnen spelen als ze klein zijn of waar ze kunnen ontspannen en hun huiswerk afmaken als ze ouder worden. Een verrijdbare of opklapbare stoel en bureau maken het bijvoorbeeld gemakkelijk om de ruimte aan hun behoeften aan te passen.
Quick-Step Alpha PVC bureau slaapkamer
#Loading#

  1. Bedenk hoe gemakkelijk je kinderkamer schoon te maken zal zijn

Ongelukken gebeuren, vooral met kinderen! Denk dus vooruit en kies voor materialen die gemakkelijk schoon te maken zijn. Kies bijvoorbeeld voor afwasbare verf, voor de volgende keer dat je kind een meesterwerk over de hele muur heeft gekrabbeld. Qua vloer is een laminaat- of PVC-vloer een goede keuze, omdat je deze gemakkelijk kunt schoonmaken. Weet je niet hoe? Ontdek onze tips om je vloer te dweilen als een pro!

  1. Voorzie een leuke verstopplek in je kinderkamer

Weet je nog hoe leuk je het als kind vond om te ontsnappen in boomhutten, kussenforten of tenten? Waarom zou je dat idee niet toepassen in je kinderkamer door een afgezonderd hoekje te creëren, zoals een tent of een hol? Ze kunnen er lezen, een geheim clubhuis opzetten of gewoon ontspannen en tot rust komen na een bewogen dag. Ze zullen er zeker dol op zijn!

Quick-Step laminaat in slaapkamer
#Loading#

Ben je klaar om een gezellige slaapkamer voor je kinderen te creëren?

 

Start met de RoomViewer

Gerelateerde stories

Yves Lampaert playing PlayStation on a pillow on a vinyl floor

Wat betekent 'thuis' voor onze renners?

Iedereen komt graag thuis. Maar wat betekent een thuis voor iemand die bijna het hele jaar door weg is van huis? Wielrenners Remco Evenepoel en Yves Lampaert vertellen over hun thuis en het belang ervan.

#inspiratie
Warme woonkamer met bruine pvc-planken

Quick-Step in De Grote Tuinverbouwing

Quick-Step slaat de handen in elkaar met de televisiezender SBS6. Bekijk welke Quick-Step-vloeren de huizen van het tv-programma De Grote Tuinverbouwing opfleuren.

#pvc #laminaat #inspiratie #woonkamer #trappen