De perfecte vloer voor de speelkamer

Overspoelen speelgoed en knutselwerkjes van je kleine artiesten de woonkamer? Dan is een speelkamer in huis net wat jij nodig heb. Ontdek hoe je de ruimte voorziet van de perfecte vloer?Multifunctioneel en makkelijk

Een vloer die je zelf kan installeren, geniet vaak de voorkeur in de speelkamer. Zo wordt het hele project meteen budgetvriendelijker. Even belangrijk is dat je hem makkelijk kan schoonmaken, dat hij geen stof vasthoudt en dat tumultueuze autoraces geen krassen veroorzaken. Hou bovendien in gedachten dat de ruimte niet altijd een speelkamer zal blijven. Met tieners in huis kan je er bijvoorbeeld een studeerruimte van maken, mét dezelfde vloer.

Krasbestendig laminaat

Welke vloer beantwoordt aan deze eisen? Tapijt is niet ideaal: een yoghurtpotje dat sneuvelt, zorgt voor vlekken waar je niet makkelijk vanaf raakt. Bovendien houdt tapijt stof vast, wat vervelend is als je kind allergisch is.

Laminaat is wel een goede optie. Je plaatst het makkelijk zelf, maakt het schoon in een handomdraai en het is zelfs antistatisch. Bovendien is laminaat stoot-, kras- en spatbestendig. Quick-Step heeft laminaatvloeren in elke maat en stijl, die hun glans en kleur niet verliezen.


Kindvriendelijk vinyl

Een even goede optie voor de speelkamer is PVC. Het luxevinyl van Quick-Step is op maat van elk gezin. Dat het waterdicht, slijtvast, stil en makkelijk te plaatsen is, overtuigt mama en papa zeker. Het warme gevoel en de trendy ontwerpen veroveren dan weer het hart van je kinderen.

Heb je je keuze kunnen maken, maar zoek je nog inspiratie? We helpen je graag op weg met onze interieurtips.

Top