Geniet van een korting op Capture en Alpha PVC 4+1 mm

Zo zaag je plinten in verstek

Soms zijn plinten onderaan breder. Ze zijn schuin gemaakt om er sierlijker uit te zien. Dit heeft een impact op het verzagen.

Klem de plint goed vast, zodat ze niet kan verschuiven terwijl je zaagt. Zet de plint rechtop in de verstekbak, alsof ze tegen de wand staat. Draai de zaag naar links of rechts, afhankelijk van de hoek die je wilt krijgen. 

Als je een elektrische cirkelzaag gebruikt (die je links of rechts kunt kantelen), leg je de plint plat op de zaagbank, met de decorzijde naar boven. Dit is de handigste methode, omdat je de plint gemakkelijk kunt vastzetten. Zorg ervoor dat je een nieuw zaagblad gebruikt om de plinten te verzagen voor een kundige afwerking.

Bij clipsplinten moet je het bijgeleverde houten spietje onder de plint houden (met de dikke zijde onder de plint) om een perfect verstek te verkrijgen Anders ga je te werk zoals hierboven uitgelegd.

Ook interessant:

De video bekijken


Vond je dit artikel nuttig?

Bedankt voor je feedback!

Oeps! Er is iets misgegaan.

Er is een onbekende fout opgetreden. Gelieve het opnieuw te proberen. Neem contact op als het probleem blijft bestaan.


Vind een verdeler in jouw buurt

Of je nu al de perfecte vloer hebt gevonden of nog wat verder wilt verkennen: ons uitgebreide netwerk van Quick-Step verkooppunten is nooit ver weg.