Go to content Go to search

Mag ik Quick-Step laminaat gebruiken in combinatie met vloerverwarming of -koeling?

De combinatie van laminaat en vloerverwarming zorgt voor ultiem comfort. Gemakkelijk te installeren en een plezier om op te lopen. Je zult deze combinatie nog jarenlang koesteren.

Los van onderstaande, is het steeds raadzaam om lokale regelgeving na te gaan, gezien deze in bepaalde gevallen kan afwijken.

Soorten vloerverwarming

Alle Quick-Step-laminaatvloeren kunnen gecombineerd worden met vloerverwarming of -koeling op lage temperatuur. Dit betekent dat de maximaal toegestane contacttemperatuur (= contactoppervlak van de vloer met de voeten) hierbij 27°C is. In vele gevallen is deze maximale temperatuur meer dan voldoende. Geef dit zeker door aan uw installateur. Deze kan uw vloerverwarmingssysteem zonder problemen hierop afstellen.

Je Quick-Step-vloer kan geplaatst worden op:

 • Warmwatersystemen:
  • Natte systemen (= verwerkt in een chape)
  • Droge systemen (= geplaatst op een droge basisvloer)
 • Elektrische systemen:
  • Natte systemen (= verwerkt in een chape)
  • Droge systemen (= geplaatst op een droge basisvloer)

De vloerverwarming moet geplaatst worden in overeenstemming met de instructies van de leverancier en de algemeen aanvaarde voorschriften en regels.

 

Download de instructies

Laminaat met vloerverwarming: te onthouden

 • Let erop dat de totale warmteweerstand niet meer dan 0,15 m² K/W bedraagt. Hoe hoger de warmteweerstand, hoe langer het duurt om je vloer op te warmen en hoe minder efficiënt je vloerverwarming zal zijn. Behalve bij het gebruik van een Thermolevel ondervloer wordt deze waarde voor al onze Quick-Step laminaatvloeren in combinatie met alle Quick-Step ondervloeren gehaald. De Silent Walk-ondervloer is de meest geschikte ondervloer in combinatie met vloerkoeling, aangezien deze ondervloer de laagste warmteweerstand heeft.
 • De warmteweerstand van Quick-Step-laminaat in combinatie met een van onze ondervloeren is terug te vinden in de specifieke richtlijnen voor vloerverwarming.
 • Het is ook belangrijk om een isolerende laag onder de vloerverwarming aan te brengen, die beter isoleert dan het laminaat. Zo wordt de warmte van de isolatielaag gereflecteerd en door de vloer geleid.

Laminaat en vloerkoeling

Vloerkoeling is op hetzelfde principe gebaseerd als vloerverwarming, maar gebruikt koud water in plaats van warm water. Daarom’ is het belangrijk om over een geavanceerd bedienings- en beveiligingssysteem te beschikken om interne condensatie bij het gebruik van vloerkoeling te voorkomen. Dit voorkomt waterschade aan je vloer. Dergelijke “condensbewaking” is in vele systemen reeds standaard ingebouwd. We raden u aan dit voor alle zekerheid even te checken met uw installateur.

 • Voor vloerkoeling wordt een warmteweerstand van minder dan of gelijk aan 0,15 m² K/W aanbevolen. Behalve bij het gebruik van een Thermolevel ondervloer wordt deze waarde voor al onze Quick-Step laminaatvloeren in combinatie met alle Quick-Step ondervloeren gehaald.De Silent Walk-ondervloer is de meest geschikte ondervloer in combinatie met vloerkoeling, aangezien deze ondervloer de laagste warmteweerstand heeft.

Plaatsen van een laminaatvloer met vloerverwarming

Bij het plaatsen van een laminaatvloer met of zonder vloerverwarming moet u er altijd op letten dat je de vloer ‘zwevend’ plaatst. Voor het beste resultaat adviseren we de combinatie van Quick-Step-laminaat met een Silent Walk-ondervloer. De algemene plaatsingsrichtlijnen blijven van toepassing, tenzij onze specifieke richtlijnen voor vloerverwarming anders vermelden. Neem bij twijfel altijd contact op met je dealer.

Download de instructies voor vloerverwarming

Vond je dit artikel nuttig?
Hoe kunnen we dit artikel verbeteren?

Bedankt voor je feedback!

Oeps! Er is iets misgegaan.

Er is een onbekende fout opgetreden. Gelieve het opnieuw te proberen. Neem contact op als het probleem blijft bestaan.