Go to content Go to search

PROMOTIE! 

Geniet van een korting op Capture en Alpha PVC 4+1 mm

Mag ik Quick-Step laminaat gebruiken in combinatie met vloerverwarming of -koeling?

We beantwoorden al je vragen over het combineren van Quick-Step-laminaat met vloerverwarming of -koeling.

De combinatie van laminaat en vloerverwarming zorgt voor ultiem comfort. Gemakkelijk te installeren en een plezier om op te lopen. Je zult deze combinatie nog jarenlang koesteren.

Soorten vloerverwarming

Alle Quick-Step-laminaatvloeren kunnen gecombineerd worden met vloerverwarming of -koeling op lage temperatuur. De maximaal toegestane contacttemperatuur is 27°C, zowel voor klassieke verwarmingselementen – warm water of elektrisch – als voor verwarmingsfilms die op de ondervloer geïnstalleerd worden. Voor beide soorten vloerverwarming is het noodzakelijk de plaatsingsinstructies in acht te nemen.

Download de instructies

Laminaat met vloerverwarming: te onthouden

Bij het combineren van een laminaatvloer met vloerverwarming moet u erop letten dat de totale warmteweerstand niet meer dan 0,15 m² K/W bedraagt. Hoe hoger de warmteweerstand, hoe langer het duurt om je vloer op te warmen en hoe minder efficiënt je vloerverwarming zal zijn. De warmteweerstand van Quick-Step-laminaat in combinatie met een van onze ondervloeren is terug te vinden in de specifieke richtlijnen voor vloerverwarming.

Het is ook belangrijk om een isolerende laag onder de vloerverwarming aan te brengen, die beter isoleert dan het laminaat. Zo wordt de warmte van de isolatielaag gereflecteerd en door de vloer geleid.

Laminaat en vloerkoeling

Vloerkoeling is op hetzelfde principe gebaseerd als vloerverwarming, maar gebruikt koud water in plaats van warm water. Daarom’ is het belangrijk om over een geavanceerd bedienings- en beveiligingssysteem te beschikken om interne condensatie bij het gebruik van vloerkoeling te voorkomen. Dit voorkomt waterschade aan je vloer.

Voor vloerkoeling wordt een warmteweerstand van minder dan of gelijk aan 0,09 m² K/W aanbevolen. Dit betekent dat in sommige gevallen een minimaal capaciteitsverlies onvermijdelijk is. De Silent Walk-ondervloer is de meest geschikte ondervloer in combinatie met vloerkoeling.

Plaatsen van een laminaatvloer met vloerverwarming

Bij het plaatsen van een laminaatvloer met vloerverwarming moet u er altijd op letten dat je de vloer ‘zwevend’ plaatst. Voor het beste resultaat adviseren we de combinatie van Quick-Step-laminaat met een Silent Walk-ondervloer. De algemene plaatsingsrichtlijnen blijven van toepassing, tenzij onze specifieke richtlijnen voor vloerverwarming anders vermelden. Neem bij twijfel altijd contact op met je dealer.

Download de instructies voor vloerverwarming

Vond je dit artikel nuttig?
Hoe kunnen we dit artikel verbeteren?

Bedankt voor je feedback!

Oeps! Er is iets misgegaan.

Er is een onbekende fout opgetreden. Gelieve het opnieuw te proberen. Neem contact op als het probleem blijft bestaan.