Go to content Go to search

Hoe lang moet ik wachten voor ik Quick-Step laminaat op een verse beton- of chapevloer mag plaatsen?

Vloeren van beton of chape hebben voldoende tijd nodig om te drogen voor je er een Quick-Step laminaatvloer op kunt plaatsen. Als vuistregel moet je een week wachten per cm chape (dikte), tot 4 cm. Wacht dubbel zo lang voor elke bijkomende cm (dikte) tot 6 m en wacht 4 weken extra voor elke bijkomende cm voorbij 6 cm.

Omdat het drogen volledig afhankelijk is van de weersomstandigheden en de ventilatie van het gebouw zijn deze droogtijden slechts indicatief. Er moeten altijd vochtmetingen worden uitgevoerd en hierbij moet rekening worden gehouden met de beperkingen die in onze installatie-instructies zijn vastgelegd. Tip: voer altijd een vochtmeting uit, noteer het vochtgehalte en houd de resultaten bij.

Betonvocht stijgt van de bodem naar de oppervlakte. Dit heeft tijd nodig. Bij nieuwe betonvloeren moet je altijd plasticfolie op het beton leggen voor je de Quick-Step laminaatpanelen plaatst. Alle Quick-Step ondervloeren hebben een ingebouwde plasticfolie. Gebruik Quick-Step ondervloeren om problemen achteraf te voorkomen.


Ontdek meer over de installatie van jouw laminaten vloer
Dikte van de chape Aanbevolen droogtijd
<4 cm 1 week per cm
5 cm 6 weken
6 cm 8 weken
> 6 cm + 4 weken per bijkomende cm

Een voorbeeld: voor een 6 cm dikke betonvloer moet je ten minste (4 x 1 weken) + (2 x 2 weken) = 8 weken droogtijd rekenen. Voor betonvloeren van meer dan 6 cm reken je 4 weken droogtijd per bijkomende cm.

Tip: zorg altijd dat het gebouw voldoende verlucht is.

 

Ook interessant:

Vond je dit artikel nuttig?
Hoe kunnen we dit artikel verbeteren?

Bedankt voor je feedback!

Oeps! Er is iets misgegaan.

Er is een onbekende fout opgetreden. Gelieve het opnieuw te proberen. Neem contact op als het probleem blijft bestaan.