Go to content Go to search

Hoe voorkom ik vochtproblemen?

Vocht en vochtproblemen voorkom je maar beter dan dat je ze achteraf moet oplossen. Enkele tips:

  • Ondanks de uitstekende vochtwerende eigenschappen van Quick-Step laminaatvloeren, raden we af om Quick-Step laminaat te plaatsen in vochtige ruimtes (sauna's, waskamers, enz.).
    Quick-Step heeft vloeren met HydroSeal-technologie ontwikkeld voor badkamers. ‘HydroSeal’ is een innovatieve, waterafstotende coating die voorkomt dat water in de groeven van de vloer dringt. Dat maakt de vloer perfect geschikt voor vochtige ruimten, waaronder badkamers.
    Let op: sommige nationale voorschriften staan geen zwevende plaatsing toe in natte ruimtes. De nationale voorschriften inzake vloertoepassingen moeten altijd nageleefd worden.
  • Vermijd te allen tijde stilstaand water en andere vloeistoffen op het vloeroppervlak. Voor ons waterbestendig laminaat geldt dat vocht dat op de vloer en op of rond de plinten, muurvoeten of profielen achtergebleven is, binnen 12/24 uur verwijderd moet worden, afhankelijk van de productreferentie.
  • Met de Quick-Step onderhoudskit kun je de vloer gemakkelijk droog of met een minimale hoeveelheid water reinigen. De Quick-Step reinigingsset bevat een microvezeldweil en een geschikt reinigingsmiddel.

Los zand en stof moet altijd verwijderd worden met een stofzuiger. Dagelijks schoonmaken kan ook met een droge microvezeldweil. Je kunt het microvezeldoekje lichtjes bevochtigen en het Quick-Step-reinigingsmiddel toevoegen aan het schoonmaakwater om hardnekkig vuil te verwijderen of om de vloer intensiever schoon te maken.

Zie onze onderhoudsbrochure voor meer gedetailleerde instructies.

Meer informatie:

Vond je dit artikel nuttig?
Hoe kunnen we dit artikel verbeteren?

Bedankt voor je feedback!

Oeps! Er is iets misgegaan.

Er is een onbekende fout opgetreden. Gelieve het opnieuw te proberen. Neem contact op als het probleem blijft bestaan.